Başakşehir'de iplik fabrikasında yangın

Başakşehir'de bir iplik fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen 5 işçiden 2'si hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 06:54
Abone Ol google-news

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde, yaklaşık 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu bulunan 6 katlı iplik fabrikasının depo bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Geceyarısına doğru çıkan yangınla ilgili ihbar üzerine Başakşehir, İkitelli, Kocasinan, Avcılar, Bağcılar, Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Kavacık ve Şişli itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Söndürme çalışmalarına çevre ilçelerden su tankları ve ''Kocayusuf'' adlı söndürme aracı da katıldı.

Yangın sırasında içeride bulunan işçilerden 5'i dumandan etkilendi. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından 2 işçi Başakşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Fabrikada çalışan işçiler, yangının neden kaynaklandığını bilmediklerini ifade ederek, yangın alarmının çalması ve yoğun duman oluşması nedeniyle dışarı çıktıklarını söylediler.

Öte yandan, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip etti. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesine çalışılıyor.

 

Çalışmalar sürüyor

Başakşehir'de bir iplik fabrikasında çıkan, 40 araç ve 138 personelle müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasında saat 22.29'da yangın çıktığına ilişkin ihbar alınması üzerine 6 dakikada Başakşehir itfaiye grubunun olaya müdahale ettiği hatırlatıldı.

Yaklaşık 5 bin metrekare üzerine kurulan 6 katlı imalathane ve iplik deposunun 5'inci katında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürerken, yanan bölgenin çok geniş olması, depoda bulunan ipliklerin için için yanarak yayılması üzerine tüm itfaiye gruplarının alarma geçirildiği belirtildi. Kimyevi ve boya maddelerinin de bulunması nedeniyle kısa sürede yayılan yangın için bölgeye takviye ekiplerin sevk edildiği bildirildi.

40 yangın müdahale aracı ile 138 personelin çalışmalara katıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi: ''Yapı itibariyle müdahalenin zor olduğu yangına 'Koca Yusuf' ile duvarlar delinerek müdahale edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen ve kimyevi maddelerin oluşu nedeniyle tonlarca köpük kullanılarak kontrol atına alınmaya çalışılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler