Başbakan hastaneden çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın soğukalgınlığı nedeniyle bugün yapılacak olan grup toplantısının yanı sıra önümüzdeki günlerdeki programlarını da iptal etti. Hastaneye giden Erdoğan, çıkışta gribal enfeksiyon nedeniyle kontrole geldiğini belirtti.

Yayınlanma: 12.03.2013 - 08:23
Abone Ol google-news

Grup toplantısının iptal edildiğinin açıklanmasının ardından basın mensupları Erdoğan’ın Keçiören’deki evi önünde beklemeye başladı. Basın mensupları birkaç gün evin önünde beklenebileceği ihtimalini tartıştığı sırada Erdoğan’ın korumaları arasında bir hareketlenme oldu.

Saat 11.33’de Erdoğan’ın motor ve ciplerden oluşan konvoyu hızla evden ayrıldı. Basın mensupları da konvoyu takibe başlarken başbakanlık kaynakları, “Resmi Konut’a geçiyoruz” bilgilendirmesi yaptı.

Başbakan'ı başka bir araçla evden ayrılırken görüntülendi. Konvoyun ayrılmasından 2 dakika sonra yani 11.35’de Erdoğan önünde ve arkasında birer koruma aracıyla 06 BL 7029 sivil plakalı bir Mercedes ile evinden ayrıldı.

Yollar açılmadığı için Erdoğan ilk kavşakta kırmızı ışıkta bekledi. Bir sonraki kavşakta ise Başbakanlık motorlarından biri konvoya katıldı ve yol açmaya başladı. İlk ışıklardan sonra sivil plakalı araç için güzergahtaki tüm yollar açıldı.

Konvoya öncülük eden motorlu polis bir süre sonra arkadan gelenlerin önünü kesti. Başbakanın, doktor kontrolünden geçmek üzere Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, soğuk algınlığı nedeniyle gittiği Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nden ayrılırken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gribal enfeksiyon nedeniyle vücudunda kırgınlık olduğunu, sesinde de olumsuzluk bulunduğunu belirten Erdoğan, bunun için bugünkü AKP Grup Toplantısı ve diğer programlarını ertelediklerini belirtti.

Erdoğan, ''Şöyle bir iki gün istirahat etmemizde fayda var, onun için istirahat edeceğiz. Hafta sonu programlarımıza aynen kaldığımız yerden devam edeceğiz'' dedi. Bir gazetecinin ''Şu an kendinizi nasıl hissediyorsunuz'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Elhamdülillah gayet iyiyim. Herhangi bir sıkıntımız yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, Siirt'te açık hava toplantılarına katıldığının hatırlatılarak, burada soğuk alıp almadığının sorulması üzerine ''Orada o vardı, bir de geçen hafta Meclis önünde aşırı bir soğuk vardı, Ankara'da. Grup'tan sonra orada çektirdiğimiz resimlerde, zannediyorum biraz da orada oldu'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, hafta sonuna kadar evinde istirahat etme niyetinde olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin daha önce geçirdiği ameliyatları hatırlatarak, ''Hastaneye gelişinin bununla alakası olup olmadığını'' sorması üzerine de Erdoğan, o rahatsızlığıyla alakalı bir durum olmadığını kaydetti. Başbakan Erdoğan hastaneden kızı Sümeyye Erdoğan ve AKP Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ile ayrıldı. Erdoğan'ın hastanede bulunduğu saatlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hastaneye geldi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon