''Başbakan, milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırmıştır''

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırdığını'' iddia etti.

Yayınlanma: 18.02.2013 - 12:23
Abone Ol google-news

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Başbakan her türlü milliyetçiliğe karşı olduğunu, hatta milliyetçiliği ayaklar altına aldığını beyan etmiş, yine bir şeyleri bir şeylerle ve bu kez de milliyetçilikle ırkçılığı karıştırmıştır. Allahüekber Dağları'nda yatan 90 bin, Çanakkale'de yatan 250 bin Mehmet'in birilerinin Başkan ya da First Lady olması için değil, bir milleti savunmak için can verdiğini de anlaşılan unutmuştur'' görüşünü savundu.

''Başbakan'ın çok yorgun olduğunu, yorgunluktan ne söylediğini bilmediğini'' ileri süren Tarhan, şu ifadeleri kullandı:
''Bir süre önce 'idam gelsin, dokunulmazlıklar kalksın' diye öfkeyle haykıran Başbakan, şimdi BDP'yi sübvanse etmeye çalıştığına göre, belli ki sık sık fikir değiştirip oradan oraya savruluyor. ABD gezisine pek hevesli olmasına rağmen, Obama'nın aylardır, muhtemelen El Kaide sorunu yüzünden randevu vermemesi de moralini bozmuş, kafasını karıştırmış, kimyasını bozmuş. Öncelikle biraz dinlenip, toparlanması, sonra ilmi siyasetin temel kavramlarını, ustalık dönemi falan demeden oturup bir okuması, öğrenmesi gerekmektedir. Eğer bu oradan oraya savrulmalar, yarattığı kavram kargaşaları yorgunluğun ya da bilgisizliğin sonucu değilse bu daha da vahim bir durumdur. Gerçi yıllardır dindarlık ile din istismarcılığını da karıştırmış, bu istismarla Başbakan olmuştur. Yine başka başka istismarlardan bu kez de bir Başkanlık çıkarmak istemektedir. Ama bu kez işi bezirganlıkla yürütmesi biraz zor görünüyor. Bilmesi beklenir ki 'Sırat-ı Müstakim'den ayrılmak, karışık ve karanlık yollara sapmak, bu topraklarda hiç ama hiç karşılıksız kalmamıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon