"Başbakan tiyatroculardan rol çalıyor"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "MHP ile bölücü nitelikli anayasayı yan yana getirmek, buna çanak tuttuğumuzu ima etmek, helal aşa haram lokma doğrama şuursuzluğudur" dedi.

Yayınlanma: 08.05.2012 - 08:29
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

- Daha birkaç gün önce Tunceli'de 3 ana yavrusu bölücü terörün saldırısı sonunda şehit düşmüştür. Şehitlerimizin yuvalarına acı ve feryat çığ olup düşmüştür.  Olan analara, babalara, bebelere olmuştur. Diyorum ki şehitlerimizin anneleri merak etmesin sonuna kadar yanlarındayız. Onlar bize emanettir.

- Takdir edeceğiniz üzere parti olarak ülkemizdeki gelişmeleri titiz bakışla yakında takip ediyorum.  Biz yeni bir Anayasa yapılmasından yanayız. Seçimlerde sürekli buna vurgu yaptık ve seçim beyannamemizde de yer verdik.

- Partimizin yeni anayasa sürecinde nerede durduğu, görüşlerinin neler olduğu bazı mahfillerce karartılmaktadır. Sanırsın ki bölücü nitelikte bir anayasa yazılmış, MHP'de buna ortak olmuştur.  Henüz ortada fol yok yumurta yokken, partimizi suçlayan, Anayasa masasından kalkmaya yönelik ifadelere her gün yenisi eklenmiştir.  Yalanları, dile getirdikleri düşünceleri, bize başka bir şey düşünme şansı ne yazık ki bırakmamışlardır. Bizim Anayasa konusundaki  görüşlerimiz nettir.

- 4 Ekim 2011ve  25 Ekim 2011 tarihli meclis grup toplantısındaki konuşmalarımız herkesin ulaşabileceği şekilde durmaktadır.  Hiçkimse projelerine MHP'yi ortak edemeyecektir.

Şunu ifade etmeliyim ki, MHP ile bölücü nitelikli anayasayı yan yana getirmek, buna çanak tuttuğumuzu ima etmek, helal aşa haram lokma doğrama şuursuzluğudur.

- Anayasa platformunca, Ankara Konya, Diyarbakır, Erzurum ve İstanbul'da Türkiye konuşuyor toplantıları düzenlenmiştir.  Biz bu çabaları takdirler karşılıyor, sonuca ermesini istiyoruz.  Biz elimizi taşın altına koymaya varız. MHP sonuna kadar masada oturacak ve tekliflerinde ısrarlı olacak. Anayasa hazırlık süreci yarından itibaren ikinci safhasına girecek.Bundan sonra da daha çetrefilli, hararet düzeyi yüksek günler bizi beklemektedir.


Tiyatroların özelleştirilmesi

- Huzur başbakanın düşmanıdır. Toplumun her kesimi ile itişen, iktidar gücünü insafsızca düzeysizliklerine alet eden bu anlayışın hedefinde şimdi de tiyatrocular vardır.

- Maraş il Kongresi'nde tiyatroculara saldırmış ve kabaran öfkesini göstermiştir. İBB'ye bağlı şehir tiyatrolarının yönetmelik değişikliği ile siyasi müdahalelere açık hale getirlimesi sorunları ortaya çıkarmıştı. Buna tepki gösteren sanaçtçılar başbakanın hışmına uğramıştır.

- Tiyatroculara yönelik olarak despot, seçkinciler, tepeden bakanlar, elitistler, yarım porsiyon aydınlar, kast sisteminin temsilcileri ellerinde viski olanlar ifadeleri başbakanın ağzından kurşun gibi çıkmıştır.

- Sormak lazımdır ki, sanatçılarımıza dönük olarak sanatı sanat için yapıyorlar diyen bu mantık garabesi, siyaseti hangi mihraklar için icra etmektedir. Başbakan burada da çelişkiler batağına saplanmıştır.

- Başbakan tiyatroculardan rol çalıyor.

- İşine gelince sanatçılara sahip çıkan, işine gelince saldırmıştır. 2010'da Dolmabahçe'de sanatçılar el üstünde tutulmuştur, tiyatro konusunda hükümet ve yerel yönetimler olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söylemiş, Muhsin Ertuğrul sahnesini modern bir yapıya kazandırdıklarını bugünlerle ters düşen şekilde ortaya koymuştur.

- Başbakan Erdoğan özellikle son zamanlarda tiyatroculardan rol çalan, tek kişilik performansı ile komedi dükkanı açan bir temponun içindedir. CHP başkanıyal hacıvat ve karagöz gibi itişen bir siyaset meddahıdır.

- Kendisini kenar, köşe başı ve sokak tiyatroları sahnelerinde komedyen olarak parlak bir gelecek beklemektedir. Milletimizi tiyatro ile meşgul etmiş, bölücülüri adapte etmeye çalışmış, haçlı diksiyonunu  okyanus ötesinin repliğiylle bu coğrafyaya taşımıştır.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler