Başbakanlık basımevine grev kararı asıldı

Türk-İş'e bağlı Basın-İş sendikasınca, Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye Müdürlüğü'ne grev kararı asıldı. Türk-İş'e bağlı 270 bin işçinin anlaşmazlık noktasına geldiğini belirten Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, büyük bölümünün grev ilanlarını iş yerlerine asmaya başlayacağını bildirdi.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:42
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'nin de basıldığı Başbakanlık Basımevi önünde çalışanlarla bir araya gelen Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, Ocak ayından bu yana süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında, ''işçiyi enflasyona ezdirmeyeceğini'' söylediğini anlatan Akkaya, açıklanan enflasyon rakamlarının çarşıya, pazara uymadığını, enflasyon paketinde pinpon topu gibi halkı ilgilendirmeyen mallara yer verildiğini ifade etti.

Akkaya, işçi ücretlerinin fiyat artışları karşısında gerilediğini belirterek, ''İşçinin ücret artışı yüzde 10'u geçmedi ancak sadece vergi kesintilerinden doğan yüzde 8 kaybı var'' dedi.

Ücret adaletsizliğinin giderilmesini isteyen Akkaya, taleplerinin karşılanmaması durumunda astıkları grev kararını uygulamaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay da grev kararı asmanın sendikacıların yapmak istediği en son şey olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde Türk-İş'e bağlı 270 bin işçinin anlaşmazlık noktasına geldiğini belirten Atalay, büyük bölümünün grev ilanlarını iş yerlerine asmaya başlayacağını bildirdi.

Atalay, Başbakanlık Basımevi çalışanları için yüzde 20 civarında ücret artışı istediklerini belirterek, bunun enflasyon artışı ve ücretlerdeki vergi kesintileri dikkate alındığında bu talebin makul olduğunu ifade etti.

Hükümetin yüzde 3 artı 3, yüzde 2,5 artı 2,5 artı enflasyon farkı teklif ettiğini anlatan Atalay, ''Bu rakamların kabul edilebilir olmadığını söyledik. Türk-İş'in talep ettiği noktaya ulaşamazsak hiç çekinmeden bugün astığımız grev kararını uygularız'' diye konuştu.
Atalay, işçilerin sözleşme ve örgütlenmeye ilişkin sorunları da bulunduğunu, zaman zaman da kıdem tazminatı konusunun gündeme getirildiğini söyledi.

Atalay, gündemlerinde böyle bir konu olmadığını belirterek ''Hükümet bu konuda bir şey yapmak istiyorsa, sendikasız, kayıt dışı olanlarla ilgili bir şey yapsın. Biz de buna Türk-İş olarak destek oluruz'' dedi.

Ergün Atalay, otomobil satışlarındaki artışa karşın işten çıkarılanların yeniden işe alınmamasını da eleştirdi. Konuşmaların ardından Atalay ve Akkaya grev kararını astı.
Kararın asılmasına, Yol-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası da destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler