Başkanlık için tarihi açıkladı

Londra’da konuşan Başbakan Erdoğan, seçimlerden sonra “kısa ve anlaşılabilir” yeni anayasa çalışmalarına hız vereceklerini belirterek Meclis’teki sandalye sayısına göre adım atacaklarını söyledi. Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, “Bu konuyu seçimden sonra referanduma götürmeyi düşünüyorum” dedi.

Yayınlanma: 01.04.2011 - 06:34
Abone Ol google-news

Londra’da bulunan Başbakan Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak “Bu konuyu seçimden sonra referanduma götürmeyi düşünüyorum” açıklamasını yaptı. Erdoğan, seçimlerden sonra “kısa ve anlaşılabilir” yeni anayasa çalışmalarına hız vereceklerini belirterek Meclis’teki sandalye sayısına göre adım atacaklarını söyledi.

AB için destek istedi


Temasları kapsamında İngiltere Başbakanı David Cameron’la bir araya gelen Erdoğan görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ikili ilişkilerin mükemmel bir düzeyde seyrettiğini belirtti. Erdoğan, Fransa ve Almanya’nın Türkiye’nin AB üyeliği konusunda gösterdiği olumsuz tavrı Cameron ve Türkiye dostlarından beklemediğini belirterek, “Bu adımı eğer sizler de atarsanız inanıyorum ki çok daha farklı bir şekilde Türkiye AB’ye güç katacaktır” dedi.

Libya Afganistan olmasın

Libya konusunu da değinen Erdoğan, NATO’nun önemli bir sınav verdiğini belirterek, “NATO çok önemli bir sınavı istiyoruz ki Libya’da gerçekleştirsin. Yani Libya’daki NATO müdahalesi bana göre bir Afganistan gibi olmasın. Orada akıtılan kanın durması lazım” dedi.

Erdoğan, bir soru üzerine Libya’daki muhaliflerin silahlandırılmasına olumsuz baktıklarını söyledi. Erdoğan, “Ortada güç yok, ortada herhangi oluşmuş bir devlet, taraf -ki böyle bir şeyi de zaten kabul etmiyoruz- böyle bir güç yok. Bu tür şeylerle tam aksine orada teröre zemin hazırlama durumu olabilir ki bu çok daha tehlikelidir, çok daha risklidir” dedi.

Ortak birim kurulacak

İngiltere Başbakanı David Cameron da Türkiye’nin Libya ile ilgili uluslararası temas grubunda yer alacağını söyleyerek, “Ayrıca Libya halkının ihtiyaçlarını karşılamak için, Ankara’da ortak insani yardım birimi kurmaya karar verdik” dedi. Libya’nın istifa eden Dışişleri Bakanı Musa Kussa’nın İngiltere’ye sığınması konusuna da konuşmasında değinen Cameron, “Bu olayın, Kaddafi rejimine duyulan umutsuzluk, korku ve güvensizliği gösterdiğini” belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler