"Başkanlık sistemini gündeme getiren kişiyim"

Başkanlık sisitemi tartışmaları devam ederken bir yorum da Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'dan geldi. Erbakan ''Siyasi hayatımıza başladığımız ilk günden beri, başkanlık sistemini gündeme getiren kişiyim'' dedi.

Yayınlanma: 20.04.2010 - 15:00
Abone Ol google-news

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Almanya'ya giden Erbakan, yurda dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erbakan, Avrupa'da milli görüş teşkilatına büyük bir sempatinin, büyük bir hoşgörünün var olduğunu, bunu da yakından gözlemlediğini söyledi.

Milli görüş teşkilatının Türkiye'de ve Avrupa'da her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Erbakan, Almanya'da yapılan kutlamalarla bunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Bir gazetecinin, ''Son günlerde tartışma konusu olan başkanlık sistemine'' ilişkin sorusu üzerine Erbakan, ''Siyasi hayatımıza başladığımız ilk günden beri, başkanlık sistemini gündeme getiren kişiyim. Şu anki hükümetin gündeme getirmiş olduğu sistem tartışmalarının da tefsirine bakmak lazım'' diye konuştu.

Erbakan, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmış, İzlanda'da patlayan yanardağdan yayılan volkanik kül bulutu nedeniyle Almanya'dan dönememişti. Necmettin Erbakan, şartların normale dönmesiyle İstanbul aktarmalı Ankara'ya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler