Batı Şeria'da Obama'ya tepki

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimleri konusunda İsrail yanlısı tavır sergilemesi Filistinliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Filistinliler, seçildiğinde büyük umut bağladıkları ABD Başkanı Barack Obama'yı "yalancılıkla" suçladı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un cumartesi gecesi geldiği İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail tarafının Yahudi yerleşimlerinin dondurulması ile ilgili benzeri görülmemiş ödünler verdiğini belirtip, şimdiye kadar görüşmeler için bir ön koşul ileri sürülmediğini ifade etmesine öfkelenen yaklaşık 100 öğrenci, Ramallah'ta gösteri yaptı.

Filistin, El Fetih ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bayrakları taşıyan grubu polis, Filistin Başbakanlığı yakınında dağıttı. Çok sayıda Filistinli ise altında "umut" yazan Obama fotoğraflarını duvarlarından indirdi.

Filistinli öğretmen Semir Adil, bir Filistinli yerel haber ajansına yaptığı açıklamada, yaşadığı hayalkırıklığı karşısında Obama'nın fotoğrafını yırttığını anlattı. Adil, "Obama Kahire'deki konuşmasında bizlere ümit vermişti. Yerleşim inşaatlarının dondurulmasıyla ilgili vaatlerde bulunmuştu. Ama Clinton'un konuşmasıyla her şey tersine döndü" dedi. Filistinli öğretmen, "Anladık ki, Obama da sadece laftan ibaret. O bir yalancı" diye konuştu.

Suat Mansur adlı bir kız öğrenci de "Obama'yı, ABD'nin ilk siyahi başkanı olmaktan öte, bu topraklarda barışı sağlayacak ilk başkan olarak gördüklerini" belirterek, "Ancak bu da diğerleri gibi çıktı, hiç farkı yok" dedi. Bir başka öğrenci de Obama'yı iki yüzlülükle suçlayarak, ABD Başkanı'nın Arapları konuşarak kandırdığını ifade etti. Filistinli çeşitli kuruluş ve partiler de ABD'nin, Yahudi yerleşimlerinin inşaatının dondurulması konusundaki son tavrını kınayan açıklamalar yayımladılar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler