Baydemir'e soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, KCK operasyonu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında ''küfürlü sözler'' sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında soruşturma başlattı. Baydemir, hakkında soruşturma açılmasını "Hayırlı olsun" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 28.12.2009 - 08:08
Abone Ol google-news

Başsavcılık, Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan belediye başkanları ve partililerle ilgili Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında Başkan Baydemir'in konuşmasındaki küfürlü sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, TCK'nin 301. maddesi olan ''Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama'' uyarınca soruşturmayı başlattığı öğrenildi. Soruşturmanın ardından dava açılması durumunda Baydemir, 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

 

"Hayırlı olsun"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemir, küfürlü konuşması ile ilgili olarak kendisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, ''Tek bir kelime ile hayırlı olsun'' dedi.

Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ile birlikte Kayapınar Belediyesi, Sur Belediyesi, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretleriyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Baydemir, belediye başkanlarının cezaevinde olmasının bir nedeninin de başarılı belediyecilik örneğinden kaynaklandığını savunarak, ''Ya hepimize özgürlük, ya da hepimize zindan. Belediye başkanlarımız ve tüm partili arkadaşlarımız, politik arkadaşlarımız ya bizim aramıza katılacaklar, ya da biz seçilmişler zindana gideceğiz; Bunun başka yolu yok'' diye konuştu.

Gazetecilerin küfürlü konuşması ile ilgili soruşturma açıldığını hatırlatması üzerine de, Baydemir, ''Tek bir kelime ile hayırlı olsun'' dedi.

 

İlgili haber için tıklayın

Baydemir'in küfürlü sözlerine tepki


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler