'Bayrağımızla gurur duyuyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Yaşlısı, genciyle hepimiz, bayrağımızla gurur duyuyoruz, gurur duymaya da devam edeceğiz. O bayrağı bayrak yapan, Dumlupınar'da, Zafertepe'de verilen mücadeledir'' dedi.

Yayınlanma: 28.08.2011 - 21:03
Abone Ol google-news

Zafer Haftası etkinliklerine katılmak üzere Kütahya'nın Altıntaş ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Caddesi'nde bir süre yürüyerek esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra belediyeye geçti.

Kaymakam Yaşar Aksanyar ve Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak'tan ilçedeki çalışmalar ve sorunlara ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu'na, Yüzüak tarafından Türk bayrağı figürlü porselen kase hediye edildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye tarafından bir restoranda verilen iftara katıldı.
Belediye Parkı'nda belediyece düzenlenen ''Zafer Yolu'' etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, Türk milletinin ülkesini kolay elde etmediğini, kolay kazanmadığını söyledi.
Şehitler verildiğini, kan döküldüğünü, bu kanın renginin al bayrağa verildiği ve al bayrağın gençlere emanet edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Yaşlısı, genciyle hepimiz, bayrağımızla gurur duyuyoruz, gurur duymaya da devam edeceğiz. O bayrağı bayrak yapan, Dumlupınar'da, Zafertepe'de verilen mücadeledir. O mücadelede şehit düşenleri, bu güzel yurdu bize emanet ettirenleri saygıyla anıyoruz. Eğer bugün burada huzur içinde oturuyorsak, konuşuyorsak, o şehit düşenler yüzündendir. Onları her zaman gönlümüzün en güzel yerinde minnetle anacağız, hatırlayacağız. Altıntaş, bu bağlamda çok önemli bir ilçemiz.''
 

Verginin önemi

Kılıçdaroğlu, demokrasinin özünün, yurttaşın, ödediği verginin hesabını sormasıyla başladığını ifade etti.

''Ödediğimiz vergilerin hesabını soruyorsak, bilin ki artık o ülkede demokrasi bütün kurallarıyla işliyordur'' diyen Kılıçdaroğlu, herkesin doğumdan itibaren hayatının her döneminde vergi verdiğini anlattı.

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, onların ülkenin geleceği, umudu olduğunu dile getirdi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye'yi sadece ve sadece gençlere emanet ettiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Gençler; siz bilin ki, bu ülke sizin mücadelenizle bağımsızlığa kavuştu. Sizler güçlü olacaksınız. Bizim görevimiz de sizin önünüzü açmak. Sizler geleceğin Türkiye'sinde mutlu yaşamak istersiniz. Babalarımız bizi yetiştirdi, bizler sizi yetiştiriyoruz. Daha güzel, daha huzurlu, daha mutlu bir Türkiye için sizler de çocuklarınızı yetiştireceksiniz'' dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yüzüak tarafından çini tabak hediye edilen Kılıçdaroğlu, CHP ilçe teşkilatınca 5 engelliye bağışlanan tekerlekli sandalyeleri teslim etti. Bunun ardından partisine katılan Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler Belde Belediye Başkanı Alaaddin Ölmez'e partisinin rozetini taktı.

İzmir'in Bornova ilçesi Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Altıntaş Belediye Başkanı Yüzüak arasında ''kardeş şehir protokolü'' imzalandı. Yüzüak, Sındır'a çini tabak, Sındır da Yüzüak'a plaket verdi.

Etkinlik, Türk Halk Müziği sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın konseriyle sona erdi. Belediye Başkanları Sındır ve Yüzüak, Çandar'ın seslendirdiği ''Harmandalı'' türküsü eşliğinde oynadı.

Kılıçdaroğlu, Altıntaş'tan ayrıldıktan sonra Kütahya'ya gelerek, partisinin 12 Haziran seçimleri öncesi bu kentte düzenlediği mitingde konuşurken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski CHP Kütahya İl Başkanı Fevzi Esendemir'in ailesine başsağlığı dileğini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler