BBP'den CHP'ye destek

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçim Kanunu mutlaka değişmesi lazım. CHP'nin teklifini çok yerinde buluyoruz" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 28.05.2013 - 11:22
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'nin seçim barajının düşürülmesine ilişkin kanun teklifini yerinde bulduklarını ve desteklediklerini söyledi. Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret ederek, dün Afyonkarahisar yakınlarında geçirdiği trafik kazası nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu'nun da kaza geçirdiğinde kendisini hastanede ziyaret ettiğini hatırlatan Destici, aynı duyarlılıkla nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.
Görüşmede, CHP'nin seçim barajının düşürülmesine ilişkin kanun teklifinin de gündeme geldiğini aktaran Destici, teklifi desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin demokratikleşmesinin şartlarından birinin Seçim Kanunu'nun değişmesi olduğunu vurgulayan Destici, "Seçim Kanunu mutlaka değişmesi lazım. CHP'nin teklifini çok yerinde buluyoruz. CHP'nin tavrı doğru. Herkes demokrasiden yana mı yoksa değil mi yarın ki oylama bunu açığa çıkaracak" diye konuştu.

Destici, parti yöneticilerinin AKP ve MHP Gruplarıyla da görüşmeye çalışarak, barajın düşürülmesine destek arayacaklarını da kaydetti. Görüşmede yeni anayasa konusunun da gündeme geldiğini belirten Destici, bu konuda da CHP ile birçok açıdan mutabık olduklarını söyledi.

Anayasada Türk milleti kavramının korunması, resmi ve eğitim dilinin Türkçe olması gibi başlıklarda CHP ile aynı görüşte olduklarını belirten Destici, yararlı bir sohbet gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler