BDP'den füze kalkanı tepkisi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Türkiye'ye konuşlanacak füze kalkanı sisteminin, hiçbir yarar sağlamayacağı gibi daha fazla silahlanma, daha fazla gerginlik ve kutuplaşmayla bölgeyi askeri hedef haline getireceğini söyledi.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 09:01
Abone Ol google-news

Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik beldesine kurulacak füze kalkanı sistemini eleştirdi.

Bu sistemin ''insanlığın en önemli yaratımlarına kaynaklık etmiş, binlerce yıllık kadim halkların, inançların, kültürlerin beşiği olan Mezopotamya'da yeni savaşların ve düşmanlıkların boy vermesine neden olacağı gibi, yıllar sonra bölgeyi bir kez daha soğuk savaşın merkezi haline getireceğini'' ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi bir süre önce NATO, Rusya'nın tepki göstermesi üzerine, Türkiye'ye konuşlanacak olan füze savunma sisteminin bu ülkeye karşı olmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Bu durumda füze kalkanı projesinin İran'ın geliştirmekte olduğu yeni balistik füzelere karşı İsrail'i korumayı hedeflediği açıktır.

Konuşlanacak füze kalkanı halklarımıza hiçbir yarar sağlamayacağı gibi daha fazla silahlanma, daha fazla gerginlik ve kutuplaşmayla bölgeyi askeri hedef haline getirecektir. Oysa binlerce yıllık kadim halklara ev sahipliği yapan bu toprakların savaşa, diktatörlere, düşmanlıklara değil, barış, kardeşlik ve dayanışmaya ihtiyacı vardır.''

Mutlu, açıklamasında, projenin rafa kalkması için ''TBMM'de, sokakta, uluslararası diplomaside yürüttükleri'' mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini ve bu uğurda mücadele veren bütün kişi, kurumlar, özellikle de Kürecik halkının yanında olacaklarını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler