BDP'li Sakık'a Mumcu'dan 'soykırım' müdahalesi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, konuşmasının başında kullandığı "Ermeni ve Yahudi Soykırımı" sözleri üzerine, TBMM Başkan Vekili Gürdal Mumcu, "Lütfen sayın Sakık, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde bu tip bir şey, söz konusu değildir. Lütfen sözlerini düzeltiniz" dedi.

Yayınlanma: 19.12.2011 - 14:38
Abone Ol google-news

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 2012 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 24. Maddesi'ne ilişkin söz aldı. Ancak 19 Aralık tarihini hatırlatan Sakık, kürsüden yaptığı konuşmada geçmişle hesaplaşmak adına Kahramanmaraş katliamı, Yahudi ve Ermeni katliamı sözleri AKP'liler tarafından tepki gösterildi. Konuşmaya müdahale eden TBMM Başkanvekili Mumcu, "Türkiye tarihinde böyle bir konu yok. Lütfen konuşmanızı düzeltin" dedi. Sakık, konuşmasının baştan başlayarak devam etti.

Sakık şunları söyledi: "DSP iktidarı döneminde bir gece MGK kararıyla 20 cezaevine baskın düzenlendi. Bir sürü insan öldü. İnsanlar cezaevlerinde çıkan yangınlara ilişkin (Kapıları açın) diye bağırıyordu. Ama görevliler bunu yapamıyordu. Açılmasın diye emir gelmişti. Çıkan yangınlara müdahale etmek için ıslak battaniye yerine kimyasallara bulaştırılmış battaniyeler atıldı. Bunun hesabını veren yok. Dönemin yöneticileri bununla ilgili yargılanması gerekmez mi? Yargılayamıyorsunuz bile. Ben burada kürsüde bunları konuştum diye, bu insanların mağduriyetini dile getirdim diye, dönemin cezaevleri genel müdürü olan Ali Fuat Ertosun, benim hakkımda Bursa'dan tazminat davası açıyor. Yargılanmalı diyorum. Benim hakkımda dava açıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler