'BDP'yi kapatamazlar'

'Emek-Özgürlük Demokrasi Bloku'nun öncülüğünde çatı parti oluşumunun ilk adımı niteliğindeki kongre Ankara'da başladı. Kongre tüzüğünde, demokratik özerkliğin yanı sıra vicdani ret hakkı talebi de yer aldı

Yayınlanma: 16.10.2011 - 06:59
Abone Ol google-news

BDP’nin de aralarında yer aldığı “Emek-Özgürlük Demokrasi Bloku”nun öncülüğünde çatı parti oluşumunun ilk adımı niteliğindeki kongre girişiminin Türkiye Kongresi’nde, girişim tüzüğüne de BDP ve Demokratik Toplum Kongresi’nin tüzüğünde yer alan “demokratik özerklik” konuldu. ÖDP, Halkevleri, TKP gibi sosyalist kesimin önde gelen parti ve gruplarının “önceliğin emek değil Kürt hareketi olacağı” gerekçesiyle destek vermediği kongre tüzüğünde, demokratik özerkliğin yanı sıra vicdani ret hakkı talebi de yer aldı.

 

Sol, sosyalist parti ve örgütler, emek, çevre, eşcinsel örgütlerinin katılımıyla toplanan ve 2 gün sürecek olan Kongre Girişimi Türkiye Kongresi, Anadolu Gösteri Merkezi’nde toplandı. Kongreye katılan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, girişte gazetecilerin BDP’ye yönelik “kapatma davası” girişimleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Halktan 3.5 milyon oy alan BDP’nin bu tür oyunlarla kapatılamayacağını belirten Kışanak, “Bu 3.5 milyon insanın oyu demokrasinin bir kriteridir bu. Bunun tersine düşünenlere yazıklar olsun” sözleriyle tepki gösterdi. Kongrede konuşan BDP’li Ertuğrul Kürkçü, “Kürt’ün hakkı için savaşmayanı; Arap’ın, Yezidinin, Rumun, Ermeninin hakkı için savaşmayana sosyalist denemez” dedi. BDP’li Sırrı Süreyya Önder de “sayın” diye hitap ettiği Abdullah Öcalan’ı selamlarken KCK operasyonlarını eleştirerek “Efendim yeni bir devlet tasavvur ediyormuşuz. Eskisinden ne gördük ki arkasından ağlayalım. Yere batsın sizin devletiniz. Elbette ki yeni bir sistem yaratacağız” diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler