'Bedelli askerlik konuşulmadı'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, bedelli askerlik konusunun bugünkü toplantının gündeminde olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 14.11.2011 - 11:23
Abone Ol google-news

İşte Arınç’ın açıklamaları:

Bugünkü toplantımızın gündeminde bedelli askerlik konusu yoktu. Büyük bir hassasiyet yaşanan bu konuda beklentileri köpürtmemek gerekiyor.

Bu konu hakkında, bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacak. Bu konuda temel düzenleme TSK’nın asker ihtiyacıdır. Bu birinci derecede dikkate alınacaktır. Ancak bu düzenleme yapılırken siyasi kararı hükümetimiz verecektir. Yaş sınırı gibi detaylı bilgiler bizzat sayın Başbakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda ne olur bir daha bize ve bir başkasına sorarak, beklentileri uzaklaştırmadan, o insanların hassasiyetlerini düşünerek büyük hayal içinde olmamalarını sağlamak lazım.

Bu düzenlemenin, kapsamı, yaşı, kanun tasarısında gösterilecektir. TSK’nın asker ihtiyacı önemle dikkate alınacaktır. Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olmamasına rağmen yetkililerden aldığım bilgi bu noktadadır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler