Beklediği telefon geldi

Obama, Erdoğan’ı 6 ay sonra aradı.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 23:28
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından liderlerden kutlama telefonları alan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın merakla beklediği telefon geldi. ABD Başkanı
Barack Obama, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ı arayarak kutladı. Obama, Erdoğan’ı en son 6 ay önce aramıştı.

Erdoğan ile Obama arasındaki son görüşme, 20 Şubat’ta gerçekleşmişti. Görüşmede Suriye ve Irak’ın yanı sıra, Kıbrıs sorunu ve İsrail ile normalleşme süreci de ele alınmıştı. Bu görüşmenin ardından ikili arasında bir temas kurulamamış, Başbakan Erdoğan da bu konudaki sitemini çeşitli platformlarda dile getirmişti. Erdoğan, seçim sürecinde katıldığı bir televizyon programında Obama ile görüşememekten yakınarak “Biden (ABD Dışişleri Bakanı) ile Irak meselesinde görüşüyoruz. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledim ‘Bir de siz arayın, şu konuyu Sayın Obama ile bizzat görüşün’ diye. Aramak istedi ama netice ne oldu bilmiyorum. Biden beni arıyor, ben onu arıyorum. Bu süreç içerisinde ben adalet beklerim” demişti. Ancak Gül’ün de Obama’yı bu süreçte aramadığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra birçok liderden kutlama telefonu alan Erdoğan’a ABD’den telefon gelmemesi çeşitli yorumlara neden olmuştu. Hatta Obama’nın, 28 Ağustos’taki devir teslim törenini beklediği yorumları yapılıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler