'Beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık'

Basketbol THY Avrupa Ligi (D) Grubu 4. hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımına 85-58 yenilen Beşiktaş'ta başantrenör Erman Kunter, beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Yayınlanma: 02.11.2012 - 21:24
Abone Ol google-news

Basketbol THY Avrupa Ligi (D) Grubu 4. hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımına 85-58 yenilen Beşiktaş'ta başantrenör Erman Kunter, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, CSKA Moskova'nın bugüne kadar iyi oynamamasına rağmen potansiyeli olan bir ekip olduğunu ifade ederek, ''Belki de Dörtlü Final'in en büyük adayı. Kazanma şansımız vardı. Seviye yükseldiği anda karşı taraftan gelen idrak çok güçlüydü. Bu durumda ribauntları almak, top kaybetmemek ve boş atışları kaçırmamak gerekiyor. Bu şekilde oyunda kalabilirsiniz. Dasic'in 3 numara oynaması bizi yukarıya götürür. Şu an için beklediğimizi vermedi'' diye konuştu.

Maç içinde üst üste hatalar yaptıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu: ''Mühim olan yenildiğinizde ayağa kalkmak. Basit hatalarımız var. Bazı pozisyonlarda bıraktık. Yeni kurulmuş takımlar, güçlü takımlara karşı bazen bunu yapabiliyorlar. İlk defa bu seviyede oynayan ekipler bazen bunu yapabiliyor. Seyircinin önünde yenilmek acı oldu. İlk yarı 3 sayılık basketlerde 10'da sıfır attık. Bunların dördünü atsak farklı olabilirdi. Hücumda yeteri akıcılığı bazı maçlarda sağlayamıyoruz. Daha çok eksiğimiz var. Siz 4 ay içinde bir takımı kuracaksınız 35-40 milyonluk takımı yeneceksiniz. Kolay değil.''

Erman Kunter, diğer maçlarda skorların kendilerine göre olumsuz gitmediğini ve kaderlerinin kendi ellerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Messina: Önemli bir galibiyet aldık

CSKA Moskova Başantrenörü Ettore Messina ise, Beşiktaşlı taraftarların etkili atmosfer oluşturduğu bir sahada maç kazanmanın önemli olduğunu söyledi. Messina, çok önemli bir takıma karşı galip geldiklerini belirterek, ''Çok iyi çalıştırıcısı olan ve organize oynayarak iyi performans sergileyen bir takıma karşı kazandık. Bu çok önemliydi. Arzulu savunma yaptık ve işbirliğini iyi sağladık. Bu da akıcılık getirdi. Taraftarların etkili atmosfer yarattığı sahada maç kazandık. Beşiktaş bir üst tura çıkacak takım olacaktır'' dedi.

Ettore Messina, son saniyede smaç basket yaparak gerginliğe neden olan Vorontsevich'in bu hareketi nedeniyle özür dileyerek, ''Vorontsevich gençliğinin kurbanı oldu. Sayı atmamasını söyledim. Lütfen Beşiktaş taraftarı ve kulübü bunu saygısızlık olarak almasın. İyi olan ilişkilerin devam etmesini dilerim. Yanlış anlaşılma için kusurumuza bakmasınlar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler