Belçika hükümetsiz kaldı
Belçika Kralı 2. Albert, Flamanlar ve Valonlar arasında dil ile ilgili anlaşmazlığı gidermeye yönelik görüşmelerin başlatılamamasının ardından, Yves Leterme hükümetinin istifasını kabul etti.

Kraliyet Sarayından yapılan açıklamada, Kral 2. Albert'in Başbakanın 22 Nisan'da sunduğu hükümetin istifasını bugün kabul ettiği belirtildi.
Kral 2. Albert, Başbakan Leterme geçen hafta istifasını sunduğunda, Flamanlar ile Valonlar arasında diyaloğun yeniden sağlanmasına çalışılması için biraz zaman tanınmasını istemiş, Fransızca konuşan Valon liberallerinin lideri Maliye Bakanı Didier Reynders, son bir şans olarak gösterilen bir uzlaşma komisyonunu görevlendirmişti.
Yves Leterme'in koalisyon hükümetinin Flaman üyeleri liberal Open VLD ve Hristiyan-demokrat CD&V partilerinin bugünkü müzakerelere katılmaması çabaları boşa çıkardı. İki toplum özellikle Brüksel'in Flaman banliyölerinde Valonların dil hakları konusunda anlaşmazlıkları çözemiyor.

En Çok Okunan Haberler
-
AKP'li üyeler oturumu terketti
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Erdoğan sürece mesafeli mi?
-
'Yapılabilecek en kötü açıklama'
-
Aslıhan Gürbüz isyan etti: 'Böyle geri zekalı olmayın!'
-
Bakanlık ünlü giyim markasını ifşa etti!
-
İktidarın 'anayasa' hesapları
-
Okuyan'dan kritik değerlendirme
-
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e soruşturma!
-
Çakarlı cipin sahibi ne kadar vergi ödedi