"Belçika'daki Türkler burka yasağına aldırmıyor"

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde Belçika'da onaylanmasına kesin gözüyle bakılan burka yasağına, daha çok Türkiye ve Fas'tan gelen 400 bin kadar Müslümanın çoğunun pek aldırmadığı belirtilirken Müslüman Temsil Kurumu Başkanı Şemsettin Uğurlu'nun "Benim aslında yasakla pek bir sorunum yok. Türkiye'de burka yok" açıklamasını da aktardı.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 08:08
Abone Ol google-news

Belçika'da onaylanmasına kesin gözüyle bakılan burka yasağına, bu ülkedeki Türkler arasında pek tepki yaratmadığına dikkat çekildi. Wall Street Journal gazetesince yayımlanan bir haberde yasağa, daha çok Türkiye ve Fas'tan gelen 400 bin kadar Müslüman'ın çoğunun pek aldırmadığına işaret edilirken Müslüman Temsil Kurumu Başkanı Şemsettin Uğurlu'nun "Benim aslında yasakla pek bir sorunum yok. Türkiye'de burka yok" açıklamaları da yansıtıldı.

Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir haber analizinde Belçika'nın yakında burka ve peçeyi yasaklayan ilk AB ülkesi olacağı, Parlamentoda geniş desteği bulan tasarının 22 Nisan'da yapılacak oylamada geçmesinin beklendiği belirtildi.

Belçika'da yaşanan 400 bin kadar Müslüman'ın yasağa pek aldırmadığı gibi göründüğü de kaydedilen haberde ülkedeki Müslümanların çoğunun, burka gibi giysilerin yaygın olmadığı Türkiye ve Fas'tan geldiğine de işaret edildi.

Haberde Belçika'da bu konudaki tartışmaların Fransa'daki türban tartışmalarının duygusal yankılarının olmadığına da dikkat çekilirken Türklerin bu konudaki yaklaşımları üzerinde de durdu. Bu çerçevede Müslümanlar Temsil Kurumu Başkanı Şemsettin Uğurlu'nun görüşleri aktarıldı. Uğurlu da, "Benim aslında yasak ile bir sorunum yok. Türkiye'de burka yok. Benim kaygım, başka özgürlüklerin kaldırılması için kaygan bir eğim olması olasılığı" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler