Belediyeden iğne ile köpek itlafı

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney ilçesinde belediye, köpekleri iğneyle itlaf etti. Kamyon kasasında öldürülen köpeklerden bazıları ilçede yaşayan yurttaşlar tarafından kurtarıldı.

Yayınlanma: 29.03.2011 - 13:17
Abone Ol google-news

Samsun Ağcagüney Belde Belediyesi'nin, beldeki köpekleri uyuşturucu iğneyle uyuttuğu ihbarını alan Karadeniz Bölgesi İnsan-Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, belediye binasına gitti.

Belediye binasının yanında park halinde bulunan resmi plakalı kamyonetin kasasında 6'sı ölü, 12 köpeği gören Ulubay, sorumluların bulunması için belediye görevlileriyle tartıştı.

Bu sırada belediye görevlilerinin kamyoneti çalıştırdığını gören Ulubay, kamyonetin kapısını yumrukladı ve arkasından taş attı. Ulubay, kamyonetin uzaklaşmasının ardından jandarma ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine veteriner hekim Ali Osman Tombul ile birlikte gelen güvenlik güçleri, kamyonetin geri getirilmesini sağlayarak, olayla ilgili tutanak tuttu.

Kamyonetin kasasındaki 6 köpeğin yaşadığını gören Ulubay, süt ve ekmek alarak köpekleri besledi.

Canlı olan köpekler veteriner hekim nezaretinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü. Belediye yetkilileri ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler