"Benzin 1,5 liraydı, bugün 4 lira"
TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, tüketicilerin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğine dikkat çekerek, AKP iktidarının buna yönelik tek bir düzenleme yapmadığını söyledi.
Tüketiciler Denekleri Federasyonu (TÜDEF) 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Genel Başkan Ali Çetin sözlerine Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'u anarak başladı.
Tüketicilerin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğine dikkat çeken Çetin, "Kredi kartlarına baktığımızda, benzin fiyatlarına, gıda fiyatlarına, hayvancılığımızda baktığımızda bunu görebiliyoruz. Bu krizin çıkış nedeni tüketicilerin alım gücünün kaybolması. Var olan üretilen ürünleri insanlar alamıyor sorun burada, buna yönelik tedbirler alınmalı" diye konuştu.
Ancak AKP iktidarının buna yönelik tek bir düzenleme yapmadığını savunan Çetin, "Bir litre benzinin yol macerasına bakıldığında, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına devredildiğinde benzin 1,5 TL'ydi bugün 4 TL'ye geliyor" dedi. Ekonominin iyiye değil kötüye gittiğini savunan Çetin, bunun iktidarın maceracı dış politikasından kaynaklandığını ileri sürdü.
Türkiye korku imparatorluğu'na dönüyor
Tüketicilerin görüşlerini ifade edemediğini belirten Çetin, "Tüketiciler telefon konuşmalarım dinleniyor mu, ergenekondan beni de alırlar mı korkusundalar. Türkiye korku imparatorluğu'na dönüşüyor. Basın susturuluyor. Her konuda yapılan açılımların sonucu felaketle bitiyor. Bütün açılımların sonucu saldırılara dönüştü. Her yerde korku imparatorluğunun izlerini görüyoruz" şeklinde konuştu.
Gökçek, metro çalışması ve su sorununu eline yüzüne bulaştırdı
Meclis'te Kara Yolları Yasası'nın kabul edildiğini söyleyen Çetin, "Özellikle Ankara'da Melih Gökçek'in 15 yıldır yapamadığı, bir ray bile döşenmeyen metro çalışması Ulaştırma Bakanlığı'na devrediliyor. Peki bu belediyeler ne yapıyor, yandaşlarına şirketler, spor sahaları kuruyorlar. Kızılırmak suyuna 1 milyar dolar para verildi. Gökçek'e bunun hesabı sorulmadı. Gökçek su sorununu da eline yüzüne bulaştırarak DSİ'ye devretti. TÜDEF her zaman bunlara karşı oldu olmaya da devam edeceğiz" dedi.
"Bu mücadeleyi yükseltmemiz lazım. Ekonomik olarak, siyasi olarak, demokratik olarak tüketicilerle ilgilenmemiz gerek" diyen Çetin konuşmasına şöyle devam etti:
"Kumlanmış kot almayın kampanyası başlattık. Çünkü ardında ciğeri sönen bir işçi var. İklim değişikliğine karşı TÜDEF yeni bir aşamaya gelmiştir. Bu iklim komitesinde TÜDEF var. Kopenhag'da TÜDEF oradaydı. Bu üç kampanyayı yeni yönetim kurulu'nun önüne bir çalışma olarak sunacağız."
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker ise konuşmasında, Yerel Yönetimler Yasası'nın çıktığını belirterek, böylece yerel yönetimlerin istedikleri yere rant açabileceğini söyledi. İlker, okulların bu yüzden kapatıldığını, hastanelerin gündemde olduğuna işaret etti. Nükleer enerji konusuna da değinen İlker, Türkiye'nin yenilenebilir enerjisi olduğunu ifade ederek, derelerin peşkeş çekildiğini Türkiye'nin bir plan programı olsa bunların kurtarılabileceğini söyledi.
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özgün konuşmasında, iktidarın bugüne kadar kamu yararına bir şey yapmadığını öne sürerek, "Bunların yapılması için örgütlenmemiz lazım" dedi.
ASMMMO Şube Başkanı Cumali Ülger ise, tüketim haklarına yönelik çalışmaların yapılmadığını ifade ederek, "Bireysel olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Üretkenliğimizi, görevlerimizi yoğunlaştırmalıyız" dedi.
Yapılan seçimler sonucunda TÜDEF başkanlığına, Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz seçildi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu