Beren Saat, 'Onur Ödülü'nü İstanbul Üniversitesi öğrencilerine adadı

Beren Saat, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 'Altınyıldız Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde “Onur Ödülü” aldı. Beren Saat ödülünü, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği onur mücadelesine adadığını söyledi.

Yayınlanma: 10.01.2020 - 13:48
Abone Ol google-news

NetFlix’de yayımlanan “Atiye” isimli diziyle Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Altınyıldız Yılın Yıldızları Ödül Töreni”nde “Onur Ödülü”ne layık görülen Beren Saat, aldığı ödülü İstanbul Üniversitesi’nde indirimli yemek hakları için direnen öğrencilere adadı.

Ödülü aldıktan sonra salonda bir konuşma yapan Saat, "'Onur Ödülü ile ilgili ne konuşma yapacaksın Beren?' diye kendi kendime düşündüm. Ben bu ödülü İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği onur mücadelesine adamak istedim" dedi. 

Aldığı ödül sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saat, “Bu ödülü, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği ‘onur mücadelesi’ne adadım” ifadelerini tekrarladı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi yönetimi, 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği duyururken, öğrencilerin 3 öğün indirimli yemek hakkı tek öğüne indirilmişti. Okuldan yapılan duyuruda “Tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir” diye belirtilmişti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri karara karşı direnişe geçmiş, 4 günlük direnişin ardından okul yönetimi karardan geri adım atmak zorunda kalmıştı.  


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler