Berlin Film Festivali'nde 'Hayatboyu' filmi tanıtıldı

Yönetmen Aslı Özge, 63. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) Panorama Special bölümünde gösterilecek olan ''Hayatboyu'' filmini tanıttı.

Yayınlanma: 09.02.2013 - 20:58
Abone Ol google-news

Özge, filmde yer alan oyuncular Defne Halman, Hakan Çimenser ve Gizem Akman, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve yapımcılar Nadir Öperli ve Roman Paul ile birlikte Berlinale kapsamında düzenlenen basın toplantısında film hakkında bilgiler verdi.

Filmle ''zenginlikte yoksulluğun da olduğunu göstermek'' istediğini belirten Özge, ''Türkiye'nin özellikle Anadolu'nun kırsal bölümünü gösteren ve birçok erkek kahramanın başrolde olduğu filmler var. Ancak ben İstanbulluyum ve ben Türkiye'nin farklı bölgelerini tanıyorum. Sadece İstanbul'da yaşamaları, sadece kırsal alanda yaşayan insanların sorunları değil bir filmde göstermek istediğimiz. Ben farklı bir kesiti sunmak istedim. Mesela bu filmdeki çift sanatçı. Onların da bir geçim derdi vardır. Zenginliğin içinde bir yoksulluğu da görebilmemiz mümkün. Ben bunu göstermek istedim. Onun için İstanbullu bir çifti göstermeyi yeğledim'' şeklinde konuştu.

Sanatı çok sevdiğini, kendisinin de bir sinemacı olduğunu belirten Özge, filmde karakterlerin kendilerini göstermelerini istediğini kaydetti.

Oyuncu Halman da, sınırlı olan bir mekanda çalışmanın zorlu bir görev olduğunu, ancak mekanın böyle olmasının duygusal tepkileri gösterme açısından kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.

Böylelikle evlilikte yaşanan duygusal gelişmeleri daha iyi gösterebildiklerini belirten Halman, bunun kendileri için de çok ilginç bir deneyim olduğunu kaydetti.
Filmi henüz daha izlemediklerini belirten Çimenser ise, Özge'nin çok iyi ve zeki bir yönetmen olduğunu ifade etti.

Kendisinin tiyatrocu olduğunu, rejisörlük de yaptığını belirten Çimenser, kendisini daha heyecanlandıran tiyatroyu çok sevdiğini kaydetti.

Filmde evin kızını canlandıran Gizem Akman da, filmde oynamanın kendisi için heyecan verici bir deneyim olduğunu belirterek, ''Evde olmak zorlu bir görevdi. Aslı ile birlikte çalışmak ilginçti. Çok farklı ifade biçimleri var. Farklı bir şekilde kendimizi ifade etmemizi istiyordu ve benim alışık olmadığım bir tarzdı bu beklentileri. Beni çok ileriye götürdü'' dedi.

Filmde oynamaktan keyif aldığını dile getiren Akman, hala kendisinin senaryoyu görmediğini ve bunun da Özge'nin iyi bir fikri olduğunu, böylelikle filmde odaklanmayı sağladığını kaydetti.

Evli bir çiftin anlatıldığı ''Hayatboyu'' filminin dünya prömiyeri bu akşam Berlinale kapsamında yapılacak.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler