Berlusconi yargının takibinde

İtalya'da Başbakan Berlusconi'nin yargıyı hedef alan son beyanatı da Yüksek Yargı Kurulu tarafından incelemeye alındı.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 11:25
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin dünkü basın toplantısında, bazı yargı mensuplarının yaptıklarını Milano'da bir saldırganın kendisini hedef almasına benzetmesi, Yüksek Yargı Kurulu'nu harekete geçirdi. Yüksek Yargı Kurulu'nun yargıyı hedef alan beyanatları nedeniyle Berlusconi hakkında daha önce açmış olduğu inceleme dosyasına, dünkü ifadeleri de dahil etmeyi kararlaştırdığı öğrenildi.

Berlusconi, dün başbakanlık binasındaki basın toplantısında yargıyı eleştirdiği sırada, 13 Aralık'ta Milano'da Duomo meydanında, Massimo Tartaglia adlı saldırganın bir katedral heykelciğiyle yüzüne vurmasına atıfta bulunarak, "Bazı yargı mensupları Tartaglia gibi. Siyasi açıdan saldırıya uğramam yetmiyormuşcasına, biliyorsunuz hukuki açıdan da bazı yargı mensuplarının saldırılarına maruz kalıyorum. Yaptıkları, Tartaglia'nın yaptığından farksız, hatta daha beter" demişti.

Berlusconi'nin bu sözleri yargı mensuplarının tepkisine neden olmuştu. Yargı Mensupları Derneği adına yapılan açıklamada, "Başbakanın yargı kurumunun meşru görevini yasa dışı şiddet eylemine benzetme suretiyle yargı hakkında yine hakaretamiz ifadeler kullandığına tanık oluyoruz. Yargı reformu gibi hassas bir konunun tartışıldığı şu dönemde, böyle bir üslup kullanarak sözlü şiddet ve saldırının körüklenmesi kabul edilebilecek bir şey değildir" ifadesini kullanılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler