Beyaz Saray'da parmaklık yükseliyor

Beyaz Saray’ın güvenlik için 4 metrelik parmaklıkla çevrilmek istenmesi tartışma yaratırken, ‘halkın simgesi olan saray halktan uzaklaştırılamaz’ yorumları yapıldı.

Yayınlanma: 30.05.2016 - 19:40
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin kaldığı Beyaz Saray, yaklaşık iki hafta önce silahlı bir kişinin bina önünde etkisiz hale getirilmesiyle gündeme gelmişti. ABD Başkanı’nın konutu, şimdi ise alınması planlanan yeni güvenlik önlemleri ile gündeme geldi. Obama ailesini ve kaldıkları Beyaz Saroyı koruyan Gizli Servis, konutun etrafını 4 metrelik parmaklıklarla örtmek istiyor. Bir zamanlar çevresinde hiç tel olmayan, 1992’ye kadar önünden araba trafiğinin aktığı Beyaz Saray’ın trasparanlık simgesi olması gerektiğini savunanlar yeni plandan ötülü endişeli. Özel sensörlü olması istenen telin Beyaz Saray’ı sadece turistlere kapatacağı değil “halkın evini” ulaşılmaz kılacağı yönünde eleştiriler yapılıyor.

Beyaz Saray’ın bulunduğu yerel planlama ofisi yöneticisi Eric Shaw, yeni parmaklıkların Britanya kraliyetinin yaşadığı Buckingham Sarayı’nı andırdığını düşünüyor. Shaw, “Sonuçta bu bi ev, saray değil” dedi. Kabul edildiği takdirde inşaasına 2018’de başlanılacak olan parmaklıklar hakkında Gizli Servis’in yöneticisi Joseph P. Clancy, “Beyaz Saray’ın tarihi dokusunu koruyarak koruyacak bir orta yol arıyoruz. Buraya gelen halkın bir duvar görmek için gelmedğinin bilincindeyiz” yorumunda bulundu.

Atatürk Orman Çiftliği’ne binlerce ağaç kesilerek yaptırılan kaçak sarayı korumak için 3’er metrelik demir parmaklıklar yetmedi. Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle ikamet edeceği 250 odalı konutun etrafı 5 metrelik beton duvarlarla çevrildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler