Biden: Erdoğan, İsrail'le en kısa zamanda anlaşmak istiyor
Ortadoğu temasları çerçevesinde İsrail'de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail'le mümkün olan en kısa zamanda anlaşmaya varmak istediğini söyledi.


Haaretz gazetesinin İsrail Dışişleri yetkililerine dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu'ya Erdoğan'ın Ankara ile Tel Aviv arasındaki krizi en kısa zamanda bitirmek istediğini söyledi.
Biden, Netanyahu'ya ayrıca, Erdoğan'la Netanyahu arasında arabuluculuk yapmaya ya da iki ülke arasındaki anlaşmazlığın çözümü için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu kaydetti.
Haaretz gazetesine göre Netanyahu da, Biden'ın sözlerine karşılık, iki ülke temsilcilerinin sürekli temas halinde olduğunu ancak henüz bir uzlaşmaya varılamadığını belirtti.
İsrail'in bir anlaşmaya varma niyetiyle müzakere masasında olduğunu söyleyen Netanyahu, “Ancak bazı kırmızı çizgilerimiz" var diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü