'Bir yol haritası çizilecek'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Suriye ile yükseköğretim alanında işbirliği yapılacağını belirterek, rektörlerden oluşacak 10-12 kişilik bir grubun 1 Aralık'ta Suriye'ye gideceğini bildirdi.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 11:16
Abone Ol google-news

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında YÖK'te toplandı. Özcan, toplantıya verilen öğle yemeği arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Suriye'ye yaptıkları ziyareti anımsatarak, yükseköğretim alanında bu ülke ile ne gibi çalışmalar yapılacağını sorması üzerine Özcan, Türkiye'deki üniversitelerden 10-12 kişilik bir grubun 1 Aralık'ta Suriye'ye gideceğini kaydetti.

Rektörlerin burada görüşmeler yapacağını ifade eden Özcan, şöyle konuştu: ''Orada bir yol haritası çizilecek. Ondan sonra oradaki rektörler buraya gelecek ve Türkiye'de de aynı türden toplantı yapılacak. Oradan gelecek 6-7 rektörü misafir edeceğiz. Burada yol haritasını detaylandıracaklar. Hangi üniversite hangi program bazında işbirliği yapacak o belli olacak. Enteresan fikirleri var. Mesela hoş birşey söylediler, 'hem Türk hem Suriye hükümeti olarak bir miktar parayı bir yere koyalım ortak bir fon oluşturalım. Bu fondan beraber projeler yapalım.' Bu, benim çok hoşuma gitti. Böyle işler yapabiliriz.''

'Analiz yapmak istiyoruz'

ÖSS ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlarla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı sorusuna Özcan, ''Bu konuda henüz önümüze bilgi gelmediği için birşey söyleyemeyeceğim ama bir analiz yapmak istiyoruz. ÖSYM'den istatistikler gelsin, bakalım'' dedi.
 

Domuz gribi

YÖK Başkanı Özcan, Özel Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda domuz gribi vakası ortaya çıktığı belirtilerek, küçük oğlunun da bu okula gittiğinin anımsatılması üzerine, ''Benim oğlumda bir ateş görülmedi. Kontrol ediyoruz'' dedi. YÖK'ün domuz gribi konusunda üniversitelere yazı gönderip göndermediğinin sorulması üzerine Özcan, herhangi bir yazı gönderilmediğini söyledi. Özcan, bir vaka ile karşılaşılırsa gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler