Bitter çikolata kalbe iyi geliyor
Avustralya'da yapılan bir araştırma, düzenli siyah çikolata tüketiminin enfarktüsün önlenmesindeki yararlarını doğruladı.
Melbourne'deki Monash Üniversitesi'nde 2 bin 13 kişi üzerinde yapılan ve British Medical Journal'de yayımlanan araştırma, yoğun kakao içeren çikolatanın belirgin etkilerini ortaya koydu.
Araştırmaya göre, günde en az yüzde 70 kakao içeren 100 gram çikolatayı 10 yıl boyunca tüketmenin, 10 bin kişide 70 ölümcül ve 15 ölümcül olmayan kalp vakasını engellediği ortaya çıktı.
Araştırma ekibinin başındaki Ella Zomer, elde ettikleri sonuçların, kalp ve damar hastalığı riski yüksek olan kişilerde siyah çikolatanın, ilaç tedavilerini tamamlayıcı ya da alternatif olabileceğini gösterdiğini belirtti.
Araştırmacılar, elde ettikleri verileri, çikolatının sağlık için faydalarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılan diğer araştırmalarla mukayese ederek bir modelleme oluşturdu.
Buna göre çikolata; stres ile kalp-damar, kanser ve bazı kronik hastalıkların riskini azaltan kuvvetli anti-oksidan "polifenol" açısından zengin bir gıda maddesi olarak göze çarpıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu