Biz kazandıkça, AKP oylarımızı yakıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, 7 Haziran tarihinde 32 seçim çevresinde yenilenen seçimlerin üzerine gölge düştüğünü iddia etti.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, 7 Haziran tarihinde 32 seçim çevresinde yenilenen seçimlerin üzerine gölge düştüğünü iddia etti. Bal, yaptığı yazılı açıklamada, "Sorgun'a bağlı Gülşehir beldesinde 29 Mart tarihinde seçimi MHP adayının kazanması üzerine AKP yandaşları oy pusulalarını yakmış ve seçimler bu nedenle ertelenmişdi. Bu defa aynı beldede tekrar MHP adayının seçimi kazanması üzerine AKP yandaşları kargaşa yarattı ve tekrar 2 sandığa ait oyları ve tutanakları yaktı. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu Gülşehir'de seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi" dedi.

Aynı beldede oy pusulalarının 2 defa yakılması nedeniyle seçimlerin 3'üncü defa tekrarlanmasının 63 yıllık çok partili seçim tarihine bir ilk olarak geçtiğini belirten Bal, şunları kaydetti:

"Gülşehir'de seçimleri 3'üncü defa MHP adayının kazanması halinde oyların tekrar yakılıp yakılmayacağını birlikte göreceğiz. 7 Haziran seçimleri, sonuçlarından ziyade AKP iktidarının devlet gücünü, yetkisini ve kamu kaynaklarını partisi lehine kullanması ve seçim güvenliğini sağlayamaması açısından ibret alınacak bir seçim olmuştur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler