'BM kararının dışına çıkmak üzereyiz'

Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet, batılı koalisyon güçlerinin Libya konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin 1973 numaralı kararının dışına çıkmak üzere olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 09:22
Abone Ol google-news

LCI televizyon kanalının, ''BM Güvenlik Konseyi kararından çıkıyor muyuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, Fransız Bakan, ''Kaddafi'den sonrasının belirlenmediği için özellikle 1973 numaralı kararının dışına çıkmak üzereyiz'' ifadesini kullandı.

Fransız, İngiliz ve Amerikalı liderlerin bugün bir gazeteye yazdıkları ortak makaleyi değerlendiren Longuet, ''Üç büyük ülke de aynı şeyi söylüyor. BM için bu çok önemli, Güvenlik Konseyi belki bu konuda yeni bir karar alabilir'' dedi.

Rusya, Çin ve Brezilya gibi ülkelerin bu konuda daha çekinceli yaklaşabileceklerini ifade eden Fransız Bakan, ''Hangi büyük ülke, halkına top namlularını yönelten bir devlet başkanını tanıyabilir, bunu hiçbir ülke yapamaz'' diye konuştu

Fransız Bakan, askeri operasyonun dışında, Libya halkının geleceği için yeni bir siyasi açılımın gerekli olduğunu savundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron, 4 gazete için yazdıkları köşe yazısında, "Libya'nın Muammer Kaddafi ile geleceği olmadığını" savunmuştu.

"Libya için Kaddafi ile bir gelecek düşünmek imkansız birşey" ifadesini kullanan 3 lider, NATO'daki müttefik güçlerin nihai hedefinin Libya lideri Muammer Kaddafi'yi iktidardan düşmesini sağlamak olduğunu yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler