BM: Krizi küresel dayanışma ile aşalım
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun,küresel mali krizin yeni bir çoktaraflılık fırsatı yarattığını da belirterek, ''Küresel dayanışma her zamankinden daha önemli, çoktaraflılığın yeni, güçlü ve daha kapsayıcı bir düzeye taşınması zamanı geldi'' dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Washington'da düzenlenecek G-20 zirvesine 3 mesaj götüreceğini söyledi.
Ban Ki-mun, BM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Öncelikle mali krizin yoksul insanlara olan etkisini azaltmak için herşey yapılmalı'' dedi.
Ban, ikinci olarak küresel mali krizin kökündeki sistematik sorunlara eğilinmesi gerektiğini bildirdi.
Ban, ''Son olarak ise bu kriz aslında iklim değişikliğiyle mücadele etme açısından bir fırsat oluşturuyor, yeni iş kaynakları üzerinde çalışılmalı'' diye konuştu.
Genel sekreter, aynı mesajları, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek kalkınma konferansına da götüreceğini kaydetti.
Doha'daki konferansta dünya liderlerinin uluslararası mali sistemin reformunu tartışacaklarını vurgulayan Ban, yoksullukla ve açlıkla mücadele gibi temel hedefleri içeren Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne ulaşımın mali krizin bahane olarak gösterilmesiyle ertelenmemesi gerektiğini dile getirdi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!