Böbreğini başkasına bağışlayınca kovuldu

New York'un Long Island bölgesinde yaşayan bir kadın, böbreğini patronu yerine başka bir hastaya bağışladığı için işinden oldu.

Yayınlanma: 24.04.2012 - 06:12
Abone Ol google-news

Otomobil bayii müdürü Jackie Brucia, sağlık problemlerinden bahsederken, bayii çalışanlarından Debbie Stevens'a böbrek nakline ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine, 47 yaşındaki Stevens, patronuna böbreklerinden birini bağışlamaya karar verdi. Hastanede yapılan testler sonucunda; Stevens'ın böbreğinin Missoiri'li bir hastaya nakledilmesi, Brucia'ya ise San Fransisco'lu bir donörden alınan böbreğin nakledilmesi daha uygun görüldü. Operasyonlar sonucunda Brucia tabucu olurken, sindirim problemleri yaşamaya başlayan Stevens'ın bir süre daha hastanede kalmasına karar verildi. Bu olaylar yaşanmadan önce çalışanı Stevens ile iyi geçinen Brucia, evinde istirahat etmeye başladıktan sonra, hala hastanede yatan Stevens'ı telefonla arayarak işe gitmediği için azarlamaya başladı. Yaşadıklarına bir anlam veremeyen Stevens, taburcu olduktan sonra patronu ile görüşmek için işe gittiğinde ise kovulduğunu öğrendi.

Bu olayın üzerine Brucia'ya ulaşamayan New York Post Gazetesi, Brucia'nın kocası James ile görüştü. İddiaların gerçek olmadığını ve eşinin kimseyi kovmadığını söyleyen James, konu ile ilgini başka bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Patronu yerine bir başka hastaya böbrek bağışında buluduğu için işinden kovulan Stevens'ın avukatı Lenard Leeds, Bruice'ın şirketi AAG'ye milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlandıklarını söyledi. İşinden olan Stevens ise "İşinden kovulmuş biri olarak yaptığım hiçbir şeyden dolayı pişman değilim. Bir insanın hayatını kurtardım, benim için önemli olan bu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler