Bodrum'da yelken yarışları başladı

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü'nce (BAYK) düzenlenen Kış Trofesi'nin 4. ayağı start aldı.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 11:10
Abone Ol google-news

Bodrum açıklarında başlayan yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Bursa ve Muğla'dan 52 yelkenli tekne katılıyor. Bodrum Kalesi-Kıstak Adası odrum arasındaki rotada gerçekleştirilen yarışmada tekneler denizde güzel görüntüler oluşturdu.

Kış Trofesi'nin 4. ayağı yarın yapılacak şamandıra yarışı ile sona erecek ve dereceye girenlere ödülleri, Bodrum Marina Yacht Clup'te düzenlenecek törenle verilecek. Bu arada BAYK tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya ilginin her geçen gün arttığı belirtildi.

Ocak–Mayıs aylarında toplam 7 ayaktan ve 14 yarıştan oluşan mücadeleye katılan teknelerin bu yıl IRC sınıflarında yarıştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''B.A.Y.K Türkiye'de bir ilke daha imzasını atmaya hazırlanıyor. İlki 1 Temmuz 2009 Denizcilik Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Duo Yat Yarışı, bu yıl B.A.Y.K.'ın takvimine Duo Trofe olarak alındı. 23 Nisan-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak Duo Trofe'nin galibi, 5 ayakta yapılacak toplam 6 yarış sonucunda belli olacak. İkişer kişilik ekiplerden oluşan tekneler daha zoru denemeye kararlı. Duo Trofeye katılmak isteyenler B.A.Y.K. ofisi ile bağlantıya geçebilirler.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler