Böğürtlende ilk hasat alındı

Mersin'in Silifke ilçesinde, üreticinin gelirini artırmak amacıyla alternatif olarak değerlendirilen böğürtlende ilk hasat başladı.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 08:49
Abone Ol google-news

Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 170 dönüm alanda üretimi yapılan böğürtlenden yaklaşık 400 ton rekolte elde edilmesinin beklendiğini kaydetti.

Türkiye'de ilk böğürtlen hasadının Silifke'de yapıldığını ifade eden Güngör, bunun üreticilere büyük avantaj yarattığını belirtti.

Böğürtlenin ilçede çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturmaya başladığını vurgulayan Güngör, ''Böğürtlenler bu sene hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun ederken. Ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasat dolayısıyla istihdama da katkı sağlıyor'' diye konuştu.

Böğürtlenin üretim maliyetinin düşük olması nedeniyle çiftçiler tarafından tercih edilen bir ürün olduğuna belirten Güngör, şöyle devam etti:

''Böğürtlen ilçenin iklimine adaptasyon sağladı. Yüksek verimi ise üreticinin yüzünü güldürüyor. Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta ve kozmetik ürünler gibi çok çeşitli alanlarda kullanımı ise üreticileri böğürtlene yönlendiriyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler