'Boncuk'u yanmaktan kurtardı

İzmit'te, istiflenen ahşap paletlerin tutuşmasıyla çıkan yangında alevler bitişikteki evlere sıçradı. 3 ev yanarak hasar görürken, 8 yaşındaki Elanur Akkuş, eve girerek 'Boncuk' adlı muabbet kuşunu alıp yanmaktan kurtardı.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 14:25
Abone Ol google-news

Bugün öğle saatlerinde, Yenimahalle Sanem Sokak'ta hurdacılık yapan Celal Akkuş'a ait evin yanında istiflenen eski yatak ve ahşap paletler bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Yatak ve ahşap paletlerden yükselen alevler Celal Akkuş'a ait ev ile yanında bulunan oğulları Murat ve Suat Akkuş'a ait evlere sıçradı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, Murat Akkuş da bahçe hortumu ile su tutarak yangını söndürmeye çalıştı. Murat Akkuş'un 8 yaşındaki kızı Elanur Akkuş ise yangın sırasında içeride kalan 'Boncuk' adını verdiği muabbet kuşunu kafesi ile birlikte alarak dışarı çıkardı. Muhabbet kuşunu kurtaran Elanur, "Yangın başladığında Boncuk aklıma geldi. İtfaiye eve su sıkıyordu. Odaya girip Boncuk'u dışarıya çıkardım. Yoksa yanıp ölecekti" dedi.

Yangında Celal Akkuş ile oğulları Murat ve Suat Akkuş'a ait yanyana bulunan evler büyük hasar görürken, Akkuş ailesi büyük üzüntü yaşadı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler