Borusan Müzik Evi'nde 'Fransız Rüzgârı'

Klasik müzik sevenler için keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker 'Fransız Rüzgârı' adlı bir konserle Borusan Müzik Evi'nin 2012 konserlerinin ilkini 5 Ocak Perşembe akşamı başlatacaklar.

Yayınlanma: 03.01.2012 - 12:50
Abone Ol google-news

Sanatçılar konserin içeriğini tanıtırken; “Avrupa’nın çoksesli müzik geleneği içerisinde apayrı bir ses dünyası sunan Fransız bestecilerin her zaman kendilerine has renkleri, tınıları ve hayran kitleleri olmuştur. Bu bestecilerden üçü, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy ve Gabriel Fauré’un sevilen oda müziği yapıtlarından bir seçkiyle Borusan Müzik Evi’nde sanatsevere unutulmaz bir akşam yaşatmak istedik” diyorlar.

Sanatseverler, politakacıların şaşkın baskısından arınmış kültürel zenginlikle yüklü “Fransız Rüzgarı” ile huzurlu bir akşam geçirmek için saat 20.00’de Galatasaray’daki Borusan Müzik Evi’nin kapısında girebilirler.

Güçlü, mütevazi ve donanımlı bir ikili Akın ve Şentürker

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın başkemancısı Pelin Halkacı Akın, solist olarak olduğu kadar oda müziği çalışmalarıyla da büyük takdir almış bir virtüöz. Akın aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konsertuvarı’nın saygın ve mütevazi öğretim üyesi olarakta başarısını katlayarak Türkiye ve Avrupa’da göstermeye devam ediyor. Son olarak piyanist Metin Ülkü ile çıkardıkları "Yolculuk" CD'si klasik müziğimiz bağlamında yıla damgasını vurdu. Aynı üniversitede öğretim üyesi olarak pek çok gence ufuklar açan İris Şentürker, Akın gibi sanatsal birikimi kadar insana değer veren kişiliğiyle de her zaman büyük alkış almış bir virtüöz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler