Boyner'den Suriye yorumu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Suriye tarafından Türk jetinin düşürülmesine ilişkin, konunun "soğukkanlı ve gerçekçi tutum"la ele alınmasından memnun olduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 26.06.2012 - 10:22
Abone Ol google-news

Boyner, TÜSİAD tarafından düzenlenen ''21. Yüzyıl Becerileri ve Eğitimin Niteliği Toplantı Dizisi''nin ilk konferansının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Boyner, bir gazetecinin Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesini hatırlatması üzerine de ''Öncelikle ben hala haber alamadığımız, ulaşamadığımız pilotlarımızın ailelerine sabır dilemek istiyorum. Gerçekten zor bir süreç bu. İkincisi şu noktaya kadar kullanılan yaklaşım, gerçekten partiler üstü milli bir meseleye yaklaşım olarak ele alındı bu konu. Bu soğukkanlı ve gerçekçi tutumdan memnunuz. Başka da söyleyebilecek bir şeyimiz yok, çok fazla bilgimiz yok konu ile ilgili'' değerlendirmesinde bulundu.

 

''Başkanlık sistemi''

''Başkanlık sistemi''ne ilişkin bir soruya ise Boyner, ''Ayaküstü cevap verebileceğim bir konu değil. Anayasa tartışmaları çerçevesinde gerekirse o konu ile ilgili değerlendirme yaparız. Şu anda bizim gündemimizde değil'' cevabını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler