Bozcaadalılar kazandı... CHP'den ilk mesaj

Bozcaada'da koyların ihaleye açılmasına yurttaşlar tarafından verilen tepki meyvesini verdi. İhalelerin iptal edildiği bilgisi geldi. CHP'den de konu ile ilgili açıklama geldi.

Yayınlanma: 17.11.2016 - 12:24
Abone Ol google-news

Bozcaada'nın bakir koylarının ranta açılılacak olmasına yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Bozcaadalılar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdiler. Tepki kısa sürede büyüyerek Bozcaada ile ilgili mesajlar yüzbinleri buldu.

Ankara’da konu ile ilgili girişimlerde bulunun Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, müjdeli haberi sosyal medya hesabından verdi. Yılmaz mesajında, “GÖZÜN AYDIN BOZCAADA... BUGÜN DOĞUM GÜNÜN... DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN... EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN..." TABİAT VARLIKLARI GENEL MÜDÜRÜ'NÜN YANINDAN ŞİMDİ ÇIKTIK : KOY İHALELERİ YAPILMIYOR VE YAPILMAYACAK...” dedi.

Bozcaadalıların direnişi sonrası gelen iptal kararına CHP de kayıtsız kalmadı.

"DİRENEREK KAZANDILAR... BOZCAADALI YURTTAŞLARIMIZI TEBRİK EDERİM"

Kampanya öncesi Bozcaada'ya sosyal medya hesabından destek veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ihalelerin iptali sonrası açıklama yaptı.

Bunun halk direnişinin büyük zaferi olduğunu belirten Yarkadaş, "Öyle bir şey yapıyorsunuz ki sonunda buna size oy vermiş insanlar bile karşı çıkıyor. Demek ki gerçekten çok kötü bir şey yapıyorsunuz. Demek ki, artık halka rağmen yürütülmeye çalışılan bu rant politikasının bitmesi lazım. Sizin için önemli olmayabilir ama bun insanların hayatı ömrü buralarda geçmiş, yaşam alanlarını ellerinden almakla ne kazanacaksınız. Her defasında lafta millet iradesi diyenler, bakıyorsunuz millete rağmen, milletin tepkisine rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama gördünüz Bozcaada halkı ve Bozcaada'ya gönül vermiş insanlar direnerek geri adım attırdı. Direnerek kazandılar. Bu duruma özellikle AK Partili yurttaşlarımızın da karşı çıkmasına çok sevindim. AK partili yurttaşlarımızı tebrik ederim. Ne kadar kutuplaştırmaya çalışsalar da halkın kenetleniyor olması, hele ki böyle bir durumda, takdir edilesi bir durum. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ı ve bütün Bozcaada halkını tebrik ediyorum. Her zaman yanlarındayız." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler