Bozcaada'nın yeni tadı kalamar kokoreç

Bozcaada deyince aklınıza ne gelir? Şarap mı yoksa üzüm bağları mı? Size unutulmaz bir tatil yaşatacak bu adanın akılda kalan lezzetlerine bir yenisi daha eklendi: Kalamar Kokoreç...

Bozcaada'nın yeni tadı kalamar kokoreç
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.08.2012 - 13:38

Kuzey Ege'nin incisi Bozcaada; ünlü Ayazma Plajı, denizi ve rüzgarının yanı sıra yemek ve içkileriyle de adından söz ettiriyor. Adaya özgü tatlar arasında şarap, çavuş üzümü, domates reçeli, gelincik şurubu akla ilk gelenlerden. Şirin sokakları tarihi Rum evleri ve kalesiyle görünümünü koruyan Ada naylon poşet kullanımının kaldırılmasıyla da otantik ve çevreci bir kimliğe kavuşmuş.

Yemek yemek için bir çok seçeneğin olduğu adada özgün bir lezzet arıyorsanız kaymakamlığın sosyal tesislerinde kalamarın bambaşka bir halini bulabilirsiniz.

Yeni bir lezzet

Kalamarın ateşte sotelenip kekik ve kırmızı biberle harmanlanmasıyla yapılan kokoreç Bozcaada'nın seçkin mezelerine ayrı bir lezzet katıyor.

Sadece Bozcaada Kaymakamlığı sosyal tesislerinde oldukça uygun fiyatla tadabileceğiniz bu lezzetin yanına asmayaprağına sarılı keçi peyniri kızartmasını da istemeyi unutmayın. Anayemek olarak da tereyağında dilbalığı lezzet şöleninize büyük renk katacaktır. Tel:0286 697 01 51

 

Midyetava sevenlere

Adadan ayrılıp Çanakkaleye uğradığınızda ise şehir merkezindeki Sardalye Büfede'de  yapılan midyetavayı denemeyi unutmayın.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler