"Bu bir devlet krizidir"

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında başlatılan soruşturma ve bunun sonucunda tutuklanmasıyla ilgili olarak, ''Bu bir yargı krizi değil, bir devlet krizidir'' dedi.

Yayınlanma: 18.02.2010 - 13:38
Abone Ol google-news

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Yenimahalle İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Cindoruk, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini savundu.

Siyasi hayatı boyunca bir savcının bir savcıyı yakaladığını, bir hakimin ise bir savcıyı hapse attığını ilk defa gördüğünü belirten Cindoruk, ''(Hukukun bittiği yerde devlet biter) diye bir söz vardır. Burada gerçekten devlet bitmiştir. Bu bir yargı krizi değildir, bir devlet krizidir'' diye konuştu.

Erzurum ve Erzincan'da yaşananlara hükümetin seyirci kaldığını ileri süren Cindoruk, şunları söyledi: ''Bir devletin içinde yargı organları bu denli kavga ederse, yargı organlarının başkanı yüksek yargıçlar, Adalet Bakanına olmadık sözler söylerse, hükümet ile yargı organları arasında ihtilaf çıkarsa, bu yalnızca yargı meselesi olmaz. Bu hükümetin pili bitmiştir. Yaşananlara hükümet seyirci kalıyor ve çözüm üretmiyor. Bir Başbakan Yardımcısı işin hukuki boyutunu tartışıyor. Meclisi idare edenlerin işi hukuki boyutu tartışmak değil, çözüm bulmaktır. Bu büyük ihtilaf parti ve anayasa boşluğunu da gösteriyor. Bunun için belli dönemlerde siyaset yapan bizler bu işi bıraktığımız halde bu günleri görerek geri döndük.''

İlçe Başkanlığı'ndan çıkışında bir gazetecinin, ''Bu tartışmalar nereye varır?'' sorusuna DP Genel Başkanı Cindoruk, ''Bu tartışma seçime varır'' yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin, ''Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını'' sorması üzerine Cindoruk, ''Cumhurbaşkanı'nın bugün etkinliği yok. Çünkü tarafsızlığı konusunda bir ittifak olmayan bir Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı'nın yapacağı şey istifa etmektir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler