Bulgaristan Başbakanı, yardımcısını görevden alıyor

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un, Yardımcısı ve Maliye Bakanı Simeon Dyankov'u görevinden almak üzere parlamentoya önerge sunacağı açıklandı.

Yayınlanma: 18.02.2013 - 12:13
Abone Ol google-news

Bulgaristan Başbakanlık Basın Merkezi'nin açıklamasında, Başbakan Borisov'un parlamentoya sunmak üzere hazırladığı önergeyle, Bakan Dyankov'un görevine son verilmesini ve diğer bazı bakanlıklarda değişiklik isteyeceği kaydedildi.

Açıklamaya göre önergede, Bölgesel Geliştirme ve İskan Bakanı Lilyana Pavlova'nın başbakan yardımcılığına, Avrupa Birliği fonlarından sorumlu Devlet Bakanı Tomislav Donçev'in de maliye bakanlığına atanması teklif edilecek.

Siyasi gözlemciler, Başbakan Boyko Borisov'un tarım sektöründe bazı ödeneklerin karşılanması için bütçeden bir milyar leva (500 milyon avro) çıkarılmasında ısrar ederken, Bakan Dyankov'un bütçe açığı nedeniyle bu teklife karşı çıktığını, bu nedenle aralarında gerginlik olduğuna dikkat çekiyor.

Bulgaristan'da bakanların görevlerinde parlamentonun onayı ile değişiklik yapılabiliyor. Ülkede yaz aylarında genel seçim yapılması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler