Bursa'da tiyatro rüzgarı

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) ''Puşide-i Siyah (Kara Örtü)'' ve ''Çok Orijinal Bir Oyun''u sahneleyecek, ''Karşılaşmalar'' ve ''Kahraman Karınca'' adlı oyunların prömiyerini yapacak.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 10:00
Abone Ol google-news

''Kara Örtü (Puşide-i Siyah)'' adlı oyun, Bursa'nın işgal edilişinden kurtuluşuna kadar geçen 2 yıllık süreyi anlatıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bu akşam ve yarın saat 20.30'da, 7 Kasım Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30'da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği, ''Çok Orijinal Bir Oyun''un dekorunu Işın Mumcu hazırladı. Oyunda dokuz kişinin, çocukluk günlerini anmak için otuz yıl sonra bir araya gelmeleriyle başlayan hikayesi anlatılıyor.  Oyun, AVP Sahnesi'nde 10 ve 11 Kasım'da saat 20.30'da izleyiciyle buluşacak.

BDT, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda tiyatro severleri, Can Utku'nun yazdığı, Neriman Uğur'un yönettiği ''Karşılaşmalar'' adlı oyunla buluşturuyor. 20, 40 ve 60'lı yaşlardaki üç çiftin karşılaşma öykülerini konu alan oyunda, kadın-erkek ilişkilerindeki bir yönüyle komik, bir yanıyla da trajik durumlar anlatılıyor. Prömiyeri, bugün saat 18.30'da yapılacak oyun, 6 ve 7 Kasım'da da aynı saatte izlenebilecek.

BDT, çocuk seyircilerinin karşısına ise Çağlar Deniz'in yazdığı, Ahmet Somers'in yönettiği ''Kahraman Karınca'' adlı çocuk oyunuyla çıkıyor. AVP Sahnesi'ndeki oyunun prömiyeri, 8 Kasım Pazar günü saat 14.00'te yapılacak.


Konser

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde, şef Albert Markov ve keman virtüözü Alexander Markov'u ağırlayacak. Fethiye Kültür Merkezi'ndeki konser, yarın saat 20.00'de başlayacak.

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, 7 Kasım Cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi'nde konser verecek.  Bu yıl 20'inci yılını kutlayan Efes Pilsen Blues Festivali, 6 Kasım'da kentte blues rüzgarı estirecek.

Sergi

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) bünyesinde kurulan Doğa Fotoğraf Atölyesinin ''Doğal'' adlı fotoğraf sergisi, Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 8 Kasım'a kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler