"Bütün olumsuzluklara rağmen Taksim'deyiz"

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Genel Başkanı Hasan Kütük, konfederasyonun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bütün örgütleriyle Taksim'de olacağını bildirdi.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 09:16
Abone Ol google-news

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Genel Başkanı Hasan Kütük, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın, ''emeğin sömürüldüğü, siyasetin yozlaştığı, en temel insan haklarının çiğnendiği, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin yaygınlaştığı, toplumsal kutuplaşmanın çatışmaya dönüştüğü, 1 milyon 700 bin gencin şifre skandalı ile umutlarının ve geleceklerinin çalındığı bir ortamda kutlanacağını'' ileri sürdü.

Bütün olumsuzluklara rağmen geleceğe dair umutlarla, yüz binlerce, milyonlarca emekçiyle meydanları dolduracaklarını belirten Kütük, konfederasyonun, bütün örgütleriyle Taksim'de olacağını bildirdi.

Kütük, 1 Mayıs'ta, emeğin ve emekçinin sesini duyurmak, onurlu ve insanca bir yaşam, eşitlik ve demokrasi, alın terinin hak ettiği değeri bulması için tüm Türkiye'yi İstanbul Taksim ve Ankara Sıhhiye Meydanlarını doldurmaya çağırdı.

1 Mayıs'ın baskıya, sürgüne, sömürüye ve talana ''hayır'' demek olduğunu ifade eden Kütük, tüm emekçilerin bayramını kutladı.

 

Ankara'da ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' kutlamaları

Ankara'daki ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' kutlamalarının saat 14.00'te Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, Ulus'taki Atatürk heykelinin önünde, DİSK, KESK, TÜRK-İŞ, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ''1 Mayıs Tertip Komitesi'' nce hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

Beko, 119 yıldır işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın, tüm dünyada emekçilerin haklarını savundukları, taleplerini ortaya koydukları ve bunu iş yerlerine, kentlerin en büyük meydanlarına, alanlarına taşıdıkları gün olduğunu söyledi.

Türkiye'de 1 Mayıs'ın 1905 yılından beri kutlandığını hatırlatan Beko, ancak 1 Mayıs'ın gerçek anlamını ve değerini, 1 Mayıs 2010'da Taksim Meydanının açılması ve bu günün resmi tatil ilan edilmesiyle kazındığını kaydetti.

Türkiye'nin, emeklilik hakkının, iş güvencesinin, sağlık haklarının ortadan kaldırıldığı, kıdem tazminatının kaldırılması için hazırlıkların yapıldığı, hemen her gün işçi cinayetleri yada ağır iş kazalarının yaşandığı, yeni istihdam paketlerinin ülkeyi ucuz emek cenneti haline getirdiği, kadınların tecavüz, aile içi şiddet, aşırı emek sömürüsüyle yüz yüze kaldığı günlerden geçtiğini savunan Beko, ''İşte bu nedenle özgür bir ülkede demokratik ve insanca yaşam isteyenler, yolsuzluğa ve yoksulluğa hayır diyenler, yaşanabilir bir dünya isteyenler, her türlü ayrımcılığa ve baskıya hayır diyenler, savaş ve şiddetle değil barış içinde yaşamak isteyenler, 1 Mayıs'ta alanları dolduracak'' dedi.

Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarına katılacakların saat 11.00'da Ankara Garı önünde toplanacağını, daha sonra da Sıhhiye Meydanı'na yürüyerek 14.00'te miting gerçekleştireceğini belirten Beko, işçi, emek, meslek, gençlik ve kitle örgütleri ile siyasal örgütleri mitinge davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler