Büyükorhan'da yangın

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde bulunan ağaçlandırma sahasında orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle 2 köy boşaltıldı, Dursunbey-Harmancık karayolundaki ulaşımı da durduruldu. Yapılan açıklamaya göre, olayda 13 hektar alan zarar gördü.

Yayınlanma: 23.08.2009 - 15:43
Abone Ol google-news

Büyükorhan ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesi sınırındaki Akçasaz köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.

Yangına, 4 helikopter, 50 arazöz ile çok sayıda dozer ve itfaiye aracıyla müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre 13 hektar orman alanı zarar gördü.

 

Dursunbey-Harmancık Karayolu ulaşıma kapatıldı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesindeki orman yangını nedeniyle 2 köyün boşaltıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Büyükorhan ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesi sınırındaki Akçasaz köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangının rüzgarın etkisiyle büyümesi sonucu, Dursunbey ilçesine bağlı Kuzköy ve Tezlik köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Jandarma ekipleri, Dursunbey-Harmancık karayolundaki ulaşımı da durdurdu.

Yetkililer, yangının, demir yolu hattından geçen trenden çıkan kıvılcımların ağaçlık alana sıçraması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler