Cafer Mahiroğlu, Markafoni'yi aldığını resmen duyurdu

Güney Afrika merkezli Naspers’dan satın aldıkları Markafoni’yi yeniden pazar lideri yapmak için çalışacaklarını vurgulayan Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Biz zor durumdayken aldığımız Select’in küllerinden yeniden doğmasını sağladık ve 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için Markafoni’yi bünyemize kattık” dedi.

Cafer Mahiroğlu, Markafoni'yi aldığını resmen duyurdu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.07.2017 - 15:36

İngiltere’deki Türk moda devi Select, 30 Haziranda faaliyetlerini durduran Markafoni için dünyanın en önemli e-ticaret şirketlerinden Güney Afrika merkezli Naspers Grup ile el sıkıştı. 

Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, düzenlediği basın toplantısında Markafoni’yi satın alma süreci ve gelecek planlarına ilişkin bilgi verdi. Markafoni’nin doğru zamanda ortaya çıkmış, hikayesi olan, Türkiye’nin ilk online alışveriş sitelerinden biri olduğunu hatırlatan Cafer Mahiroğlu, böylesine önemli bir markanın yok olmaması gerektiğini vurguladı. Mahiroğlu, şunları söyledi: 

"AVRUPA’DA HER YERDE YATIRIM YAPABİLİRDİK, BİZ TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİK"

“Select İngiltere’nin en önemli hazır giyim markalarından biri. 16-24 yaş kadın kategorisinde yüzde 7’lik bir pazar payını elimizde bulunduruyoruz. Avrupa’nın her yerinde yatırım yapma potansiyeline sahibiz ama biz Türkiye’yi tercih ettik. Çünkü ülkemize hem vefa borcumuz var hem de Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Markafoni gibi Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık.

Biz yıllar önce zordaki Select’i de alıp küllerinden yeniden doğmasını sağladık. Bugün 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi Markafoni ile çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için hazırlık yapıyoruz. Satın alma ve 3 yıl sürmesini öngördüğümüz yeni yatırımlar için toplam 15 milyon dolar bütçe ayırdık. Ayrıca diğer uyum çalışmaları için de 15 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz.

Biz orta vadede Markafoni’yi bugün 31 milyar TL olan e-ticaret pazarının zirvesine taşımayı amaçlıyoruz.”

"SORUNUN KAYNAĞINI VE NASIL ÇÖZECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"

Markafoni’nin doğru zamanda pazarda yerini aldığını ve iyi bir hikâyesinin olduğunu hatırlatan Cafer Mahiroğlu, bununla birlikte değişimlere ayak uyduramamasının markaya kan kaybettirdiğini vurguladı. İngiltere’de Select örneğinde olduğu gibi Markafoni’yi de kısa zamanda ayağa kaldıracaklarını anlatan Mahiroğlu şöyle devam etti:

“Markafoni Türkiye’de e-ticaret pazarının ilklerinden ve marka değeri olarak en büyüklerinden biri. 600 çalışanıyla yıllık 150 milyon dolar ciroya ulaşmış, 270 milyon dolara el değiştirmiş bir büyük markadan söz ediyorum. Pazardaki yenilik ve gelişmelere ayak uyduramadığı için zor bir süreçten geçti. Satın alma aşamasına gelene kadar arkadaşlarımızla Markafoni ve online ticaret pazarı konusunda uzun ve detaylı çalışmalar yaptık. Markafoni özelinde sorunun nereden kaynaklandığını ve çözümün ne olduğunu biliyoruz. Bu topraklardan çıkmış bir değeri yeniden eski gücüne kavuşturmak hatta yeniden pazarın en güçlü oyuncusu yapma hedefiyle yola çıkıyoruz. “ 

"TÜRKİYE’NİN E-TİCARETTE ALACAĞI ÇOK YOL VAR"

Dünya e-ticaret pazarı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cafer Mahiroğlu, 2016’da küresel online ticaretin 1,6 trilyon dolarlık hacme ulaştığını bildirdi. Bu rakamın 2020’de 2,9 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğinin altını çizen Mahiroğlu, şöyle devam etti: 

“Dünya’da e-ticaretin toplam perakendedeki payı yüzde 8,5. Bu oranın 4-5 yıl içinde yüzde 15’lere çıkacağı tahmin ediliyor. 80 milyon nüfusu ve 46 milyon internet kullanıcısının bulunduğu Türkiye’de ise e-ticaretin 2016’da ulaştığı toplam hacim yaklaşık 31 milyar TL. Bu miktarın 17,5 milyar TL’lik bölümünü online ve çok kanallı perakende oluşturuyor. Sadece online perakendenin pazardan aldığı pay ise 11,3 milyar TL.

E-ticaretin toplam perakende içindeki payı halen yüzde 3,5 düzeyinde. Dünyadaki e-ticaret pazarına, Türkiye’nin nüfusuna ve internet kullanıcısına baktığımızda ülkemizde online satışın potansiyelin çok altında olduğunu görebiliyoruz. Türkiye’de online ticaret dünya ortalaması olan yüzde 8,5’a çıktığında pazar büyüklüğü neredeyse üçe katlanacak ve yaklaşık 100 milyar TL’lik bir hacme ulaşacak..”

Verilerin online ticaret konusunda Türkiye’nin potansiyelini net bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Cafer Mahiroğlu, bu potansiyeli harekete geçireceklerine ve Markafoni’nin eskisinden çok daha güçlü bir şekilde pazarda yerini alacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler