Çağdaş sanat ustalarına rekor fiyatlar

Türkiye'nin lider müzayede evi Antik A.Ş. 18 Kasım 2012 Pazar günü muhteşem bir müzayedeye ev sahipliği yaptı. Çağdaş eserler müzayedesi'nde önemli sanatçılara ait birbirinden değerli yapıtlar satışa sunuldu.

Çağdaş sanat ustalarına rekor fiyatlar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.11.2012 - 12:29

Türk sanat piyasasındaki rekorları elinde bulunduran Antik A.Ş. Müzayede evinin Pazar günü gerçekleşen müzayedesinde rekor fiyatlar oluştu. Önde gelen işadamları, koleksiyoncular ve köklü ailelerin bireylerinden oluşan 500 kişilik bir katılımın olduğu müzayede son yılların en hareketli müzayedelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Erol Akyavaş’ın, “Fallen City I” 1.641.000 TL. Burhan Doğançay’ın, “Özgür olmak için doğmuş” 631.000 Ferruh Başağa’nın,  Mavi Akdeniz, 757.000 TL. Mübin Orhon’un, 1.010.000 TL. İlhan Koman heykeller 273.000 TL. ye alıcı buldu.


Koleksiyoncular yarıştı

Koleksiyoncuların yoğun ilgi gösterdiği en değerli çağdaş sanatçılara ait müzelik eserler rekor fiyatlara alıcı bulurken Türk resminin en değerli sanatçılarındanErol Akyavaş imzasını taşıyan müzelik eseri  “Fallen City”ı müzayedede satışa sunuldu.

Artam Antik A.Ş. yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam tarafından yönetilen müzayede için Artam, müzayedeye gösterilen büyük ilginin Çağdaş Türk Sanatı için çok önemli olduğunu belirtti ve yeni koleksiyoncuların sayısındaki artışın çok sevindirici boyutta olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler