‘Çağdaş Yaşam’ öksüz kaldı

CHP milletvekili Oktay Ekşi’nin eşi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aysel Ekşi Ankara’da yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 00:09
Abone Ol google-news

CHP Milletvekili Oktay Ekşi’nin eşi Aysel Ekşi (81) Ankara’da tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Geçen ay rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ekşi bir süredir Başkent Hastanesi’nde tedavi görüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucu başkanlarından Ekşi, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Bizim Ülke Derneği Başkanlığı Cumhuriyet Mitingleri’ni düzenleme komitelerinde de yer aldı. Türk kadınının laik cumhuriyeti korumaya kararlı olduğu mesajını ülke yöneticilerine duyurmayı amaçlayan imza kampanyası başlattı. Yurdun her tarafından toplanan binlerce imzayı, arkadaşlarıyla o sıradaki Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e sundu. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin “Cumhuriyetin Temel Değerlerini” koruma kararlılığını dile getiren birçok deklarasyonun hazırlanmasını, imzalanmasını ve yayımlanmasını sağlayan başlıca aktör oldu.

İlk yardım kursları

Aysel Ekşi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından başlattığı “İlkyardım Nasıl Yapılır” konulu kurslarla on binlerce çocuğa yeni değerler kazandırdı. Laik Cumhuriyeti koruma kararlılığı, Aysel Ekşi’nin seçimlerde de “sivil gönüllü”leri organize etmesine yol açtı, çeşitli meslek mensuplarından ekipler kurdu. Bu ekiplerin 2007, 2009, 2011 seçimlerinde, hiçbir partiyle organik bir bağ içinde olmadan yürüttüğü, “seçmeni bilinçlendirme” amaçlı faaliyetlerini organize etti. Aysel Ekşi’nin son olarak 8 yıldır üzerinde çalıştığı “Türk Gençliği ve Beş Kıt’ada Gençler” isimli kitabı Mart 2015’te yayımlandı.

Prof. Dr. Aysel Ekşi, geçen şubat ayında Habertürk’ten Balçiçek İlter’e verdiği söyleşide şunları söylemişti:

“İstanbul Üniversitesi’nden emekli olduktan hemen sonra bu kitap üzerine çalışmaya başladım. Çalıştıkça yazacaklarım çoğalıyor, 41 yıllık birikimimi severek kitaba katıyordum ama beklenmedik bir anda Lupus adı verilen bir bağışıklık sistemi yetersizliğine yakalandım. Yaşam süremi kimse ile konuşmak istemedim. Sadece bir doktora şöyle sordum: ‘Ben yaklaşık 3 yıldır dünya ve Türkiye gençliğiyle ilgili bir kitap yazıyorum, kitabın yarısındayım, ne dersiniz, bu Lupus bu kitabı getirecek kadar bir süre verir mi bana?’

İngiliz doktor sessizce yüzüme baktı ve bir şey söylemedi. Ben kitabımı 8 yılda tamamladım ve işte şimdi sizlere sunuyorum...”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Aysel Ekşi’yi tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde ziyaret etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler