Canavarın adı trambüs

2. gün yolda kaldı, 3. gün otomobille çarpıştı 4. gün küle döndü.

Yayınlanma: 16.03.2015 - 23:28
Abone Ol google-news

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 70 milyon TL’ye 11 Mart’ta hizmete aldığı trambüs (elektrikli otobüs) projesi alarm veriyor. Trambüsler 2. gün yolda kalırken 3. gün otomobille çarpıştı. Önceki gece ise aracın içindeki trafonun patlaması sonucu 20 yolcu ölümden döndü.

Malatya İnönü Üniversitesi ile şehir merkezi arasında sefer yapan trambüsün (elektrikli otobüs) önceki gece saat 22.25 sıralarında elektrik halatının kopması sonucu trafosu patladı, bu sırada trambüs alev aldı. Araçtaki 20 yolcu kısa sürede tahliye edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu söndürülürken trambüs kullanılmaz hale geldi.

Trambüsler, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kayseri merkezli Ozankaya adlı bir şirketten ihale yoluyla alınmış tüm testleri fabrika yerine Malatya’da yapılmıştı.

 

Güvenli değil

Trambüs, güvenli olmadığı ve çok yavaş olduğu için kamuoyu tarafından eleştiriliyordu. Trambüsler trafikte yolcusuz olarak denendikten sonra 11 Mart günü törenle, Üniversite-MAŞTİ arasında yolcu taşımaya başlamıştı. Trambüs, sefere başlamasınınn ertesi günü yolda kalmıştı.     

Olay, trambüs 12 Mart günü üniversite güzergâhında yolcu doluyken elektrik kesintisi üzerine birkaç aracın yolda kalmasıyla meydana gelmişti. Bir başka trambüs ise 13 Mart günü Çevreyolu’nda bir otomobille çarpışmıştı. Büyük eleştiri alan trambüste 4 günde 3 olay yaşanması kamuoyunda tartışma konusu oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler