Canikli’den yeni kayyım sinyali

Başbakan Yardımcısı Canikli Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, hemşireye tekmeli saldırıya ilişkin, "Çok vahim bir hadise, Gerekçesi ne olursa olsun. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekir " dedi. Belediyelere kayyım kararıyla ilgili "Bu bir defalık bir işlem değildir" diyen Canikli, kredi kartlarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Yayınlanma: 19.09.2016 - 18:25
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu’nun ardından meslekten uzaklaştırılan öğretmenlerin durumuna ilişkin 27 bin 715 öğretmenin meslekten ihraç edildiğini belirterek, “Bugün itibariyle 9 bin 465 öğretmen açığa alınmıştır. Açığa alma işlemlerinin gerekçeleri ortadan kalktığında bu iadeler gerçekleştirildi” dedi. Canikli, öğretmen açığına ilişkin mülakatları devam eden 20 bin öğretmenin 10 Ekim’de göreve başlayacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 28 belediyeye kayyım atanmasını da değerlendiren Canikli, “Bu bir defalık bir işlem değildir. Bundan sonrada kim terör örgütlerine, faaliyetlerine destek verirse hiç tereddütsüz görevden alınma işlemi gerçekleşir, kayyım atanır” dedi.

Canikli, Alman vekillerin İncirlik Üssü’ne ziyareti tartışmaları hakkında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 1915 olayları ve Alman Parlamentosu’nun kararı hakkındaki açıklamalarının tatmin edici olduğunu kaydederek, “Bizim beklentilerimizi karşılamıştır. Dolayısıyla bundan sonra talepleri olması halinde Alman parlamentere izin vereceğiz. Ekim ayı için izin verildi” dedi.

KREDİ KARTLARI İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Darbe girişiminin ardından rutin olarak Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Zirvesi için ABD ziyareti nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. ABD ziyaretinde Erdoğan’a eşlik eden bakanlar toplantıya katılmadı.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Canikli, kredi kartına taksit çalışmasının son aşamada olduğunu açıkladı. Canikli ayrıca mesleki eğitimde çıraklık eğitiminin zorunlu hale getirileceğini belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler