Castro: Sosyalizm müzakere edilemez

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, siyasi sistemlerinin AB ya da ABD ile müzakere edilemeyeceğini söyledi. Castro, ''Ben sosyalizmi devam ettirmek ve mükemmelleştirmek için seçildim, yıkmak için değil. Bunun açıkça bilinmesi gerek'' dedi.

Yayınlanma: 02.08.2009 - 13:48
Abone Ol google-news

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, yaptığı açıklamada, ağabeyi Fidel Castro'dan görevi Küba'da kapitalizmi kurmak için devralmadığını, siyasi ve sosyal sistemleri hariç her şeyi konuşmaya hazır olduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un ''Küba ile diyaloğun başlamasının tek partiyle yönetilen bu ülkedeki demokratik reformlara bağlı olduğu'' yönündeki açıklamasını değerlendiren Castro, ''Duyduklarım üzerine, bütün saygıya rağmen Bayan Clinton'a ve ayrıca sosyal ve siyasi rejimimizin çökmesi için tek taraflı jestler bekleyen AB'ye yanıt vermek mecburiyetinde hissediyorum. Beni Küba'ya kapitalizmi getireyim ya da devrimi inkar edeyim diye başkan seçmediler'' diye konuştu.

Castro, ''Ben sosyalizmi devam ettirmek ve mükemmelleştirmek için seçildim, yıkmak için değil. Bunun açıkça bilinmesi gerek'' dedi ve ABD ile, Küba'nın bağımsızlığını, egemenliğini tartışmaksızın, eşit koşullarda saygılı bir diyaloğa hazır olduğunu yineledi.

Raul Castro ABD'den bir kez daha, Küba'nın güneydoğusundaki Guantanamo deniz üssünün kapatılmasını da istedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler